Kammuslinger med tomatsalat

Kammuslinger med tomatsalat

10 min
10 min
2  Portioner
Profile picture for user Mette
Mette

✅En lækker og nem lille anretning med stegte kammuslinger, tomater og tørsaltede oliven. 

✅Retten kan anvendes som forret, frokostret eller som en del af en tapas-menu.

 

 

Om opskriften
Beskrivelse

En lækker og nem lille anretning med stegte kammuslinger, tomater og tørsaltede oliven. 

Retten kan anvendes som forret, frokostret eller som en del af en tapas-menu.

 

 

Ingredienser
8 Kammuslinger
2 citrongræs
100 g Mozarella (gerne bøffelmozarella)
1⁄2 bdt Basilikumblade
32 oliven (tørsaltede)
4 Tomater
1⁄2 dl Olivenolie (+ lidt 2 spsk. ekstra)
1⁄2 Citron
  Salt
  Peber
Vejledning

Kammuslingespyd:

Kammuslingerne ordnes (dvs. lukkemusklen skal fjernes) og sættes på stykker af citrongræs. De trækker med saltet (sprænges) i 10 minutter.

Krydr med salt og peber og steges på en hed pande i olivenolie i cirka 1 minut. 

 

Mozarella-salat:

Mozarellaen skæres i grove stykker og vendes med hakket basilikum og oliven.

Tomaterne halveres, og kernerne fjernes. Tomaterne skæres i mindre stykker og vendes sammen med mozarellablandingen. Til slut krydres godt med salt og peber. 

 

Anretning:

Salaten lægges i en lille, dyb tallerken med kammuslingerne ovenpå. Der dryppes med olie og citronsaft.  

Om forfatteren
Profile picture for user Mette
Mette
Bio
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker😊
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier