Kalvekæber Sous Vide

Kalvekæber Sous Vide

10 min
48 t
3  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Jeg elsker kæber helt generelt og har altid sværget, til at de skulle braiseres. I lang tid har jeg kun arbejdet med svinekæber og primært tilberedt dem i stegeso. Efter at have eksperimenteret med at tilberede svinekæber sous vide, er det faktisk blevet min primære måde at lave kæber på.

Da jeg så fik et større parti kalvekæber i hånden, var jeg selvfølgelig nødt til at afprøve begge metoder på dem. Den første del af kæberne blev derfor braiseret, og resultatet var yderst vellykket. 

De sidste kæber røg en tur i sous vide vandbadet!

 

Kalvekæber Sous Vide opskrift

Ingredienser
2 Kalvekæber
  Salt og peber
  Smør (til stegningen)
  Flagesalt
Vejledning
  1. Afpuds først kødet for fedt og sener.

  2. Krydr med salt og peber.

  3. Steg kæberne ved høj varme på en pande i smør/olie. De skal bare lige have stegeskorpe.

  4. Vakuumpak kødet og tilbered det i 48 timer ved 58 grader.

  5. Tag kødet ud af posen og dup det tørt.

  6. Du kan enten bruge skyen/saften fra posen til en sovs eller stege kødet op i portvinssirup.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier