Kålterrin

Kålterrin

25 t, 50 min
1 t
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel

✅Denne vanvittige smukke og lækre ret kræver ventetid, da terrinen skal laves 1 døgn i forvejen og lægge i pres for at få denne form.

✅Retten er en perfekt efterårsret og bør nydes når de forskellige kål er i sæson.

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Om opskriften
Beskrivelse

Denne vanvittige smukke og lækre ret kræver ventetid, da terrinen skal laves 1 døgn i forvejen og lægge i pres for at få denne form.

Retten er en perfekt efterårsret og bør nydes når de forskellige kål er i sæson.

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Ingredienser
1 Spidskål
1 Rødkål
1 Savojkål
  Salt
2 dl Soja
2 dl Grøntsagsfond (Nedkogt)
Sojadressing
  Soja (1 del)
  Sojamælk (2 dele)
  Olivenolie (2 dele)
Friteret grønkål
  Grønkål (3 store stilke)
  Olie (Til fritering)
  Salt
Vejledning

DAGEN FØR

Al kålen pilles fra hinanden i blade og skylles godt.

En stor gryde med vand sættes over at koge, når vandet spilkoger, tilsættes en god sjat salt.

Kålbladene blancheres lidt ad gangen i ca. 2-3 minutter.

Bland soja og grøntsagsfond og smør et ildfast fad, ca. 15 x 20 cm, med blandingen.

Læg et lag spidskål og smør med sojablandingen, læg herefter et lag rødkål, smør med sojablandingen, afslut med savoykålen og smør igen med soja.

Gentag dette, til al kålen er brugt.

Terrinen bages i ovnen ved 170 °C på en rist med en bradepande med vand i under i ca. 15 minutter.

Herefter tages terrinen ud og afkøles under pres i 1 døgn.

 

PÅ DAGEN

Tag terrinen ud af formen og skær den i passende stykker, ca. 4 x 9 cm.

Bland de tre ingredienser til sojadressingen og smag den til.

Tag grønkålen fra stilkene og skyl godt.

Tør let og friter, til grønkålen sprøder op.

Læg dem på fedtsugende papir og kom salt på.

 

SERVERING

Anret terrinen i en dyb tallerken med skærefladen opad.

Dressing og friteret grønkål lægges ved.

Kilde

Gemyse

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Den udgives af Forlaget Muusmann og kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier