Kaj boller

Kaj boller

2 t
10 min
40  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Disse små og sjove boller hitter herhjemme. ✅Små søde kaj boller, er perfekte til børnefødselsdage i vuggestuen og børnehaven -eller bare lidt sjov i hverdagen. Portionen jeg lavede var stor, da der var 40 børn tilstede i vuggestuen, så den kan sagtens laves i mindre portioner.
Om opskriften
Beskrivelse

Disse små og sjove boller hitter herhjemme.

Små søde kaj boller, er perfekte til børnefødselsdage i vuggestuen og børnehaven - eller bare lidt sjov i hverdagen - når det ikke behøver at være sødt ligesom en Kajkage.

Portionen jeg lavede var stor, da der var 40 børn tilstede i vuggestuen, så den kan sagtens laves i mindre portioner.

Ingredienser
1 pk Tørgær (Eller alm. gær)
1 l Vand (Cirka 37 grader varmt)
2 spsk Groft salt
2 spsk Sukker
1⁄2 dl Olie (Smags neutral)
150 g Havregryn
200 g Fuldkornssigtemel (Eller andet fuldkornsmel)
1 kg Hvedemel (Hold lidt mel tilbage til bordet)
  Pastafarve (Efter behov)
80 Rosiner
Vejledning

Opløs gæren i vandet og lad det stå 10 minutter, inden sukker, salt og olie tilsættes.

Tilsæt havregryn og fuldkornsmel og rør det godt igennem.

Tilsæt cirka 1/3 af hvedemelet og rør dejen godt igennem. Inden pastafarven tilsættes lidt af gangen, til dejen har den ønskede farve.

Forsæt nu med at tilsætte hvedemel, til dejen er lind og lækker at arbejde med. Dejen må gerne klister en smule til fingerne.

Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30-45 minutter, til dejen er hævet til dobbelt størrelse, under et rent viskestykke.

Vend dejen ud på et meldrysset, og del dejen i 40 stykker, der hver trilles til en stram bolle. 

Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, så der er plads omkring dem. Jeg fik plads til 16 boller på en plade.

Llad bollerne efterhæve i 30 minutter, under et viskestykker.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Pensl bollerne med mælk, og bag dem i 10 minutter midt i ovnen.

Lad de færdig bagte bolle køle af på en bagerist.

Når bollerne af kølet af, prikkes der små huller i bollerne, hvor rosinerne placeres, som øjne.

Skær bollerne halvt op og giv dem i ostehaps i munden, eller noget helt andet.

Kaj boller

Kaj boller

Kaj boller

Kaj boller

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier