ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kaiserschmarrn

MONA | 15. august 2018
Kaiserschmarrn er en klassisk dessert fra det sydtyske og østrigske køkken. Den kan bedst beskrives som en mellemting mellem en tyk pandekage og en sød omelet drysset med flormelis. Desserten er et velsmagende og lidt anderledes alternativ til de traditionelle danske pandekager

Kaiserschmarrn er en klassisk dessert fra det sydtyske og østrigske køkken. Den kan bedst beskrives som en mellemting mellem en tyk pandekage og en sød omelet drysset med flormelis. Desserten er et velsmagende og lidt anderledes alternativ til de traditionelle danske pandekager, og den kan serveres med flere forskellige slags tilbehør.


Antal: 4 personer

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn er en klassisk dessert fra det sydtyske og østrigske køkken. Den kan bedst beskrives som en mellemting mellem en tyk pandekage og en sød omelet drysset med flormelis. Desserten er et velsmagende og lidt anderledes alternativ til de traditionelle danske pandekager
4.17 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mona
Ret: Sødt
Køkken: Tysk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 5 spsk. Sukker
  • 1 knsp. Salt fint salt
  • 4 deciliter Mælk
  • 100 gram Hvedemel
  • 0.5 stk. Citron fintreven skal
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Æggene deles.
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom lidt af sukkeret op på skærebrættet og "mos" vanillekornene ud i sukkeret. 
  • Pisk det hjemmelavede vanillesukker sammen med æggeblommer og salt, til det er lyst og skummende. 
  • Tilsæt mælk og citronskal.
  • Sigt melet i dejen og pisk, til den er glat og ensartet. 
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen (brug helst en dejskraber). Pas på ikke at slå al luften ud af dem
  • Opvarm en pande og smelt smør derpå. 
  • Steg tykke pandekager (cirka 1-1 1/2 centimeter i tykkelsen) ved middel varme. De skal have lidt mere tid end tynde pandekager for at blive gennembagte, hvorfor de ikke skal stege ved alt for høj varme. 
  • Når pandekagerne er færdigbagte, "hakkes" de i mindre stykker med en paletkniv. 
  • Serveres lune og drysset med flormelis. 

Om forfatteren




Kaiserschmarrn serveres traditionelt med frugtkompot til, men den smager også skønt med is eller cremesauce.