Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 20:18
Beskrivelse

Kaiserschmarrn er en klassisk dessert fra det sydtyske og østrigske køkken. Den kan bedst beskrives som en mellemting mellem en tyk pandekage og en sød omelet drysset med flormelis. Desserten er et velsmagende og lidt anderledes alternativ til de traditionelle danske pandekager, og den kan serveres med flere forskellige slags tilbehør. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
4 Æg
5 spsk Sukker
1 knsp Salt (fint salt)
4 dl Mælk
100 g Hvedemel
1⁄2 Citron (fintreven skal )
  Smør (til stegning)
Vejledning

Æggene deles.

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom lidt af sukkeret op på skærebrættet og "mos" vanillekornene ud i sukkeret. 

Pisk det hjemmelavede vanillesukker sammen med æggeblommer og salt, til det er lyst og skummende. 

Tilsæt mælk og citronskal.

Sigt melet i dejen og pisk, til den er glat og ensartet. 

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen (brug helst en dejskraber). Pas på ikke at slå al luften ud af dem

Opvarm en pande og smelt smør derpå. 

Steg tykke pandekager (cirka 1-1 1/2 centimeter i tykkelsen) ved middel varme. De skal have lidt mere tid end tynde pandekager for at blive gennembagte, hvorfor de ikke skal stege ved alt for høj varme. 

Når pandekagerne er færdigbagte, "hakkes" de i mindre stykker med en paletkniv. 

Serveres lune og drysset med flormelis. 

Kaiserschmarrn

Kilde

Kaiserschmarrn serveres traditionelt med frugtkompot til, men den smager også skønt med is eller cremesauce. 

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier