Kagecreme (vaniljecreme)

Kagecreme (vaniljecreme)

1 min
25 min
1  portion
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Mit bud på en dejlig kagecreme (vaniljecreme), der kan bruges til et hav af ting i det søde køkken: eclairs, fastelavnsboller og vandbakkelse.
Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på en dejlig kagecreme (vaniljecreme), der kan bruges til et hav af ting i det søde køkken: eclairs, fastelavnsboller og vandbakkelse.

Tidligere har jeg brugt kagecremer fra brev ofte, men nu har jeg endelig knækket koden til at gøre det selv.

Vanilje er efterhånden blevet en dyr råvare, så jeg gemmer altid mine vaniljestænger efter jeg har skrabet kornene ud af dem. Så gemmer jeg dem i et patentglas med låg. Her har jeg brugt en af mine "rester" og alligevel er der masser af flotte korn i min creme.

Kagecreme

Ingredienser
2 dl Sødmælk
1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Majsstivelse
1 Vaniljestang
Vejledning

Flæk din vaniljestang og skrab kornene ud.

Det er vigtigt at bruge en tykbundet gryde, så det ikke brænder på i bunden.

Pisk æg og mælk sammen i gryden og tilsæt resten. Jeg kommer også den "tomme" vaniljestang med i gryden.

Tænd på middelhøj varme (8 ud af 14 på mit komfur) og rør godt rundt. Jeg brugte en dejskraber, det synes jeg er den letteste metode til at komme helt ud i kanterne og undgå "røræg". Bliv ved med at røre.

Jeg gav den cirka 18-20 minutter indtil jeg skruede op på 10 (ud af 14) og gav den 3 minutter mere.

Kom cremen i en bøtte (kasser vaniljestangen) og placer husholdningsfilm på selve cremen, så den ikke danner kondens. 

Køl den af i køleskabet og rør/pisk i den inden den skal bruges.

Kagecreme

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier