Kage med rabarber og chokolade

Kage med rabarber og chokolade

10 t
1 t
8  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

✅Dejlig og lækker rabarberkage med masser af chokolade.

✅Kagen består af en hvid chokolade brownie bund og en sød/syrlig rabarbermousse og en glace lavet med bl.a. Ruby Chokolade.

Kagen er bygget op omkring denne citronmoussekage.

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker rabarberkage med masser af chokolade.

Kagen består af en hvid chokolade brownie bund og en sød/syrlig rabarbermousse og en glace lavet med bl.a. Ruby Chokolade.

Kagen er bygget op omkring denne citronmoussekage.

Ingredienser
Bunden
100 g Hvid chokolade
100 g Smør
2 Æg
100 g Mandler (Eller mandelmel)
1 knsp Salt
Rabarbermousse
330 g Rabarber
125 g Sukker
  Citronsaft (Fra 1 hel citron)
  Husblas (3 blade)
3 dl Fløde
125 g Græsk Yoghurt
Glace
  Husblas (4 blade)
100 g Ruby chokolade
3⁄4 dl Piskefløde
1⁄4 dl Vand
100 g Sukker
100 g Glukosesirup
  Stedmoderblomster (Til pynt)
Vejledning

Bunden

Start med at hakke dine mandler i en blender eller med en stablender.

Det er vigtigt at du ikke hakker for længe, da det så vil begynde at klumpe fordi du får olien presset ud af dem.

Hak chokoladen groft imens du smelter smørret i en lille, tykbundet gryde.

Når smørret er smeltet, tages gryden af blusset og chokoladen vendes deri.

Mens det køler en smule af, piskes æg og sukker i en skål. Brug gerne en el-pisker til det. Det skal blive til en æggesnaps i konsistensen.

Bland æggesnapsen i chokolade/smørblandingen og tilsæt herefter mandelmel og salt.

Når dejen er ensartet, hældes den på en cirka 18 cm springform beklædt med bagepapir.

Bag den ved 180 grader almindelig ovn i 25-30 minutter.

Når den er færdig, køles den ned. Det kan du gøre med en fryser eller køleskab.

 

Rabarbermousse

Start med at udbløde dine husblasblade i koldt vand i cirka 10 minutter.

Rengør dine rabarber og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en gryden med sukker og citronsaft.

Kog det ved middelhøj varme indtil sukkeret er opløst og rabarberne er møre.

Knug vandet fri fra dine husblasblade og kom dem op i gryden og rør det ud så det bliver opløst.

Tag gryden af varmen og hæld indholdet igennem en sigte i en skål.

Pisk fløden i en anden skål til en letpisket flødeskum. Tilsæt den græske yoghurt til fløden og vende det sammen forsigtigt med f.eks. en dejskraber.

Tilsæt nu din "sirup" af rabarber/sukker. og vend det forsigtigt sammen til en homogen masse. 

Hæld massen i en 20 cm silikoneform og sæt det på frost i 30 minutter.

 

Samling af kagen

Tag rabarbermoussen ud af fryseren og læg kagebunden ned i silikoneformen med moussen. 

Den skal placeres i midten, så der er lige langt ud til alle siderne.

Sæt herefter silikoneformen tilbage i fryseren, gerne i 6-8 timer (nattten over er perfekt til formålet).

 

Glace

Placer dine husblasblade i en skål med koldt vandt. Gerne i 10-20 minutter.

Ruby chokoladen hældes i en kande med en stor åbning.

Bland vand, fløde, glukosesirup og sukker i en lille tykbundet gryde.

Tænd den på middelhøj varme og bring det i kog under jævnlig omrøring.

Tag gryden af blusset og knug/vrid vandet ud af husblasbladene og kom dem i gryden.

Rør rundt indtil din husblas er opløst.

Hæld grydens indhold over chokoladen i kanden.

Brug en dejskraber til at få rørt blandingen lind og jævn.

Lad den stå ved stuetemperatur på køkkenbordet indtil temperaturen falder til at være mellem 33-35 grader. 

Brug gerne et sukkertermometer til at tjekke temperaturen med jævnligt.

Tag nu kagen ud af fryseren og ud af formen.

Placer den på en rist med en bradepande/ildfast fad nedenunder.

Hæld glacen henover kagen indtil den har dækket hele kagen. Det gør ikke noget at det overskydende glace løber af kagen og ned i bradepanden/fadet.

 

Servering

Pynt f.eks. kagen med syltede rabarberstykker, brændt hvid chokolade eller stedmoderblomster (som jeg gjorde).

Lad den stå i køleskabet indtil den serveres.

Kage med rabarber og chokolade

Kage med rabarber og chokolade

Kage med rabarber og chokolade

Kage med rabarber og chokolade

Noter

Næste gang vil jeg komme lidt rød frugtfarve/konditorfarve i min glace.

Den blev ikke så rød som jeg havde håbet på at Ruby chokoladen havde gjort den.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier