Kage i mikroovn

Kage i mikroovn

5 min
3 min
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Lynhurtig og lækker chokoladekage på ingen tid! ✅Perfekt når det skal være så nemt som overhovedet muligt. ✅Helt "idiotsikker".
Om opskriften
Beskrivelse

Chokoladekage der bages direkte i et papkrus i mikrobølgeovnen.

Disse sjove kager lavede jeg i forbindelse med undervisning af en 6. klasse i madkundskab.

Jeg var inviteret til at lave et "Masterchef arrangement" med fokus på udstyr og molekylær gastronomi. 

En nem kage lavet direkte i et papkrus og i mikroovnen. Den var et stort hit blandt ungerne.

Kage i mikroovn

Ingredienser
2 tsk Vaniljesukker
8 spsk Sukker
2 knsp Salt
1 tsk Bagepulver
12 spsk Hvedemel
4 spsk Kakao pulver
12 spsk Mælk
60 g Smør
4 spsk Chokolade knapper
  Tivoli krymmel
Vejledning
  1. Smelt smørret i en skål i mikroovnen.
  2. Bland alle de tørre ingredienser (pånær chokoladeknapper og krymmel) sammen i en skål for sig.
  3. Rør herefter mælk og det smeltede smør i den tørre blanding.
  4. Tilsæt chokoladeknapperne og rør rundt.
  5. Smør papkrusene med lidt fedtstof (smør, olie, margerine eller sprayfedt/bagefedt).
  6. Fordel dejen i papkrusene.
  7. Sæt to papkrus i mikroen ad gangen og giv dem 2 - 2½ minut.
  8. Gentag på de resterende papkrus.
  9. Drys lidt tivolikrymmel ovenpå de færdige kager.
Noter

Kagen kan sagtens laves glutenfri ved at erstatte hvedemelet med f.eks. rød finax glutenfri melblanding.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier