Kaffemakroner

Kaffemakroner

10 min
30 min
20  stk.
Profile picture for user Katrine Louise Fisker
Katrine Louise Fisker
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre, sprøde makroner med kaffe og mandelmel. Kaffesmagen er på ingen måde gennemtrængende, så man behøver ikke være kaffedrikker for at kunne lide disse kager. Server dem til en kop kaffe, eller som tilbehør til is. 

Ingredienser
3 æggehvider (Eller 2 bægre pasteuriserede æggehvider)
200 g Sukker (hvidt sukker, ikke rørsukker)
80 g Mørk chokolade (70 % chokolade)
1 spsk Stærk kaffe (eller espresso, kold)
150 g Mandler (eller færdigkøbt mandelmel)
Vejledning

Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål. Pisk til hviderne er så stive, at du kan vende bunden i vejret på skålen.

Pisk sukkeret i de stiftpiskede æggehvider lidt ad gangen, til massen danner toppe og er blevet sej. 

Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen. 

Bruger du hele mandler, blender du dem til mel i en foodprocessor eller kaffekværn. Blend, til mandlerne er malet til fint mel. 

Rør smeltet chokolade, kold kaffe og mandelmel i marengsmassen. Rør, til alt er blandet grundigt sammen.

Sæt med to spiseskeer dejen i runde kager på en plade med bagepapir. Brug skeen til at flade dem lidt ud.

Bag kagerne ved 150 grader varmluft i 20-25 minutter, til kagernes overflade er fast.

Lad dem afkøle på papiret inden de lægges på en rist.    

Om forfatteren
Profile picture for user Katrine Louise Fisker
Katrine Louise Fisker
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier