Kaffekaviar

Kaffekaviar

55 min
2 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Disse kaffeperler/kaviar med kaffe er et sjovt tilføjelse til en dessert med kaffe.☕👌 ✅Brug dem f.eks. ovenpå en panna cotta, tiramisu eller sammen med en chokolademousse
Om opskriften
Beskrivelse

Disse kaffeperler/kaviar med kaffe er et sjovt tilføjelse til en dessert med kaffe. Brug dem f.eks. ovenpå en panna cotta, tiramisu eller sammen med en chokolademousse

Når man arbejder med molekylær gastronomi så er det nærmest umuligt ikke at have en præcisionvægt (de kan bl.a. købes her), da der skal bruges ret nøjagtige mål for at få kemien til at arbejde for en. 

Ingredienser
1 dl Kaffe
1 g Sukker
1 g Sodium Alginate
250 ml Vand (Gerne kalkfrit)
2 1⁄4 g Calcium Chloride
Vejledning

Kaffeblandingen

Hæld kaffen i en blender og tilsæt sukkeret.

Blend det sammen og tilsæt sodium alginaten under kraftig piskning. 

Lad blandingen hvile i 30-45 minutter, så luften i væsken kan fordampe.

Hæld herefter blandingen igennem en sigte og enten i en drypflaske, squeeze bottle, engangssprøjteflaske eller en Spherificator.

Jeg brugte en Spherificator til denne opskrift.

 

Kaviar

Bland calcium choriden sammen med vandet i en stor skål. Pisk det gerne i 30-60 sekunder.

Dryp dine kaviar én ad gangen ned i vandet og lad det sætte sig i 1 minut.

Tag dine kaviar op af badet med en hulske og skyl dem forsigtigt under rindende, koldt vand.

Dræn dem tørre og server straks.

Kaffekaviar

Noter
Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier