Kæmpe cookies

Kæmpe cookies

1 t, 15 min
16 min
12  stk.
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen

En vellykket cookie er en himmerigsmundfuld af en kage, og har man først fundet en rigtig god opskrift på dem, vil man med garanti komme til at bage dem igen og igen. 🍪 

Opskriften her er en variant af de populære Chocolate Chip Cookies, der nok er den mest kendte og elskede kage i cookie-familien.  

Kagerne bliver intet mindre end perfekte i konsistensen, og når opskriften så oven i købet er nem at gå til, er det bare med at fatte forklædet og gribe melposen og gå igang!

Om opskriften
Beskrivelse

En vellykket cookie er en himmerigsmundfuld af en kage, og har man først fundet en rigtig god opskrift på dem, vil man med garanti komme til at bage dem igen og igen. 

Opskriften her er en variant af de populære Chocolate Chip Cookies, der nok er den mest kendte og elskede kage i cookie-familien.  

Kagerne bliver intet mindre end perfekte i konsistensen, og når opskriften så oven i købet er nem at gå til, er det bare med at fatte forklædet og gribe melposen og gå igang!

Ingredienser
120 g Sukker
140 g Brun farin (eller muscovadosukker)
140 g Smør (stuetemperatur)
1 Æg (str. L)
240 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Natron
3⁄4 tsk Salt (fint salt)
1 tsk Vaniljesukker
200 g Chokolade (Mørk, lys eller hvid - efter smag)
Vejledning

Kom sukker, brun farin, vanillesukker og blødt smør i en røreskål.

Pisk det med en elpisker til du har en blød og ensartet masse.

Pisk ægget i - fortsæt til massen er blevet cremet og luftig.

Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål.

Sigt melblandingen ned i smørcremen mens du rører/pisker ved lav hastighed. Du må endelig ikke overpiske dejen, da du så vil få seje og ikke sprøde cookies. 

Hak chokoladen i stykker på størrelse med hasselnødder og tilsæt dem til dejen.

Sæt dejen på køl i minimum en time eller til næste dag.

Find din køkkenvægt frem og afvej dejen i kugler på 70 gram pr. styk. 

Placer kuglerne på en plade beklædt med bagepapir. Sørg for god afstand mellem hver kugle (læg cirka 9 kugler på hver plade).

Bag dine cookies midt i ovnen ved 180 grader i cirka 16 minutter.

Afkøl kagerne på en bagerist - vent med at pakke dem i kagedåser/poser, til de er helt kolde.

 

Kæmpe cookies

Kæmpe cookies

Noter

Du kan variere fyldet i dine cookies ved at udskifte chokoladen med nødder eller tørrede frugter (f.eks. rosiner eller tranebær). Prøv dig frem efter køkkenskabenes indhold og din personlige smag. 

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier