Kåltærte med æbler og bacon

Kåltærte med æbler og bacon

20 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Lækker og nem opskrift på en madtærte fyldt med masser af gode smage. Kombinationen af karry sammen med løg, kål og bacon passer utrolig godt sammen og kan varmt anbefales.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og nem opskrift på en madtærte fyldt med masser af gode smage. 

Tærten her startede egentlig som en løgtærte min mor altid har lavet. Den er god, men også tung: klassisk tærtedej på hvedemel og smør, søde bløde løg og fed, salt bacon.

Den gør sig godt som tilbehør sådan en løgtærte. Men jeg  ville lave en tærte som hovedret og der havde jeg brug for mere gods. Fuldkorn, spidskål og æbler og med za'atar fordi timian og æbler er gode venner.

Man kan bruge andre slags kål, hvis det er det man har i køleskabet og prøve med andre frugter osv.

Opskrifter gode at følge, men fantastiske at lave om på!

God fornøjelse

Ingredienser
Tærtebund
140 g Hvedemel
35 g Fuldkornshvedemel (eller rugmel)
4 g Salt
100 g Smør
1 spsk Vand
Tærtefyld
200 g Løg
200 g Spidskål
100 g Bacon
1 Æble
50 g Smør
2 tsk Karry
3 Æg
2 dl Piskefløde
  Salt og peber
  Timian (eller za’atar)
Vejledning

1.    Hæld mel i en skål, tilsæt salt og rør rundt.

2.    Skær smør i tern og kom det i skålen.

3.    Mas smør og mel sammen med fingrene til det ligner revet ost.

4.    Tilsæt og vand og saml dejen til en klump.

5.    Pak dejen ind i film og sæt den på køl til du skal bruge den.

6.    Halvér løgene og snit dem tyndt.

7.    Snit kålet tyndt.

8.    Skær æblet i skiver eller tern.

9.    Tænd ovnen på 200 grader celsius.

10.   Svits spidskålen et par minutter ved høj varme og sæt til side.

11.   Steg løgene i smør ved middel varme til de er bløde, skrab dem til den ene side på panden og steg så samtidig bacon på den anden halvdel.

12.   Tilsæt smør når baconen er næsten færdig, og lad det smelte.

13.   Tilsæt karry og rør løg og bacon sammen med karryen.

14.   Tag panden af blusset, vend kålen og æblerne i og bland godt.

15.   Rul tærtedejen tyndt ud, ca. 2-3 mm, læg den i et tærtefad og skær det overskydende dej væk (brug det evt. som pynt på tærten).

16.   Prik bunden med en gaffel og forbag den 5-8 min. i ovnen.

17.   Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.

18.   Kom grøntsagsblandingen i tærten og hæld æggeblandingen over.

19.   Drys med timian eller za’atar og pynt med evt. overskydende dej.

20.   Bag i ovnen 30-35 min.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier