Juleterner småkager

Juleterner småkager

1 t, 30 min
8 min
125  stk.
Profile picture for user Anette S√łstr√łm Asmussen
Anette S√łstr√łm Asmussen
Amat√łr

ūüéĄDekorative sm√•kager, der ikke tager lang tid at lave og samtidig smager forrygende.ūü§§

Med samme grunddej kan du lave sm√•kager i et fint, ternet m√łnster, du skal bare dele dejen i to portioner og tilf√łje kakao til den ene.

Pr√łv dem, n√¶ste gang du skal bage julesm√•kager, eller n√•r som helst, du f√•r lyst til lidt l√¶kkert!

 

Om opskriften
Beskrivelse

Dekorative småkager, der ikke tager lang tid at lave og samtidig smager forrygende.

Med samme grunddej kan du lave sm√•kager i et fint, ternet m√łnster, du skal bare dele dejen i to portioner og tilf√łje kakao til den ene.

Pr√łv dem, n√¶ste gang du skal bage julesm√•kager, eller n√•r som helst, du f√•r lyst til lidt l√¶kkert!

 

Ingredienser
500 g Hvedemel
190 g Flormelis
375 g Sm√łr (koldt)
1 Æg
6 tsk Kakao
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Bland mel og flormelis sammen i en stor skål eller dejfad.

Sk√¶r sm√łrret i mindre stykker og kom dem i melblandingen.

Smuldr sm√łrret i melblandingen, til sm√łrret er findelt og ligner revet parmesan.

Saml dejen med ægget. 

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, stop, når dejen hænger sammen.

Del dejen i to portioner.

I den ene indarbejdes kakao.

Del hver portion dej i 6 lige store portioner.

Form hver portion dej til ensartede stænger.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Pensl hver dejstang med æg og læg dem sammen, så der ligger en brun og hvid i bunden. Ovenpå lægges de modsat.

Kom bagepapir omkring de færdige dejruller og pres dem til firkantede stænger.

L√¶g st√¶ngerne i k√łleskabet, til de er helt kolde.

Skær i skiver på cirka 5 millimeter.  

Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).

Lad de f√¶rdigbagte sm√•kager afk√łle p√• en bagerist.

 

Juleterner småkager

Kilde

Se flere opskrifter på julebag her.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette S√łstr√łm Asmussen
Anette S√łstr√łm Asmussen
Amat√łr
Bio
Anette er vild med at bage, is√¶r br√łd og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier