Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips
Underrubrik
Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips
Sidst ændret:
Fredag den 29. januar, 2021 - 08:53
Beskrivelse

Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
2 dl Hvidvin
2 dl Sødmælk
2 1⁄2 dl Fløde
2 dl Hønsefond (1/2 bouillonterning)
1 Løg
2 fed Hvidløg
20 g Smør
Vejledning
  1. Skræl jordskokker og hak i mindre stykker, samt hak løg og hvidløg groft. 
  2. Steg jordskokker, løg, hvidløg og timian i smør, og lad få farve. 
  3. Tilsæt hvidvin og hønsefond, lad koge op. Reduceres til ca. halvdelen af væsken er tilbage. 
  4. Tilsæt sødmælk og fløde, og hold lige under kogepunkt. Tages af varmen når jordskokkerne er blevet godt møre, og kan blendes glat (kan godt tage en del tid). 
  5. Blend suppen, og tilsæt vand til suppen har fået den ønskede konsistens. 
  6. Serveres sammen med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips.
Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier