Jordskokkechips i friture

Jordskokkechips i friture

3 min
2 min
  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Supersprøde jordskokkechips. Geniale som snacks eller som et tilbehør til diverse retter. Et fantastisk alternativ til de alm. kartoffelchips!
Om opskriften
Beskrivelse

Sprøde chips er en skøn, skøn snack, som de færreste kan modstå fristelsen af! i de seneste år er rodfrugtchips blevet afsindigt populære. Det er som regel gulerod, rødbede og pastinak, man ser benyttet, særligt i de færdigkøbte udgaver, og jordskokker er virkelig oversete i denne sammenhæng!

Udover at være et virkelig sprødt og lækkert alternativ til de sædvanlige kartoffelchips, så er de også et lækkert tilbehør til diverse retter, for eksempel ovenpå suppe.

Jordskokkechips i friture

Ingredienser
200 g Jordskokker
2 tsk Citronsaft
  Olie (smagsneutral, til frituren)
  Salt (efter smag)
Vejledning
  1. Start med at skrælle dine jordskokker.

  2. Skær dem ud i så tynde skiver som muligt. Her er det nemmest at bruge et mandolinjern, men er du særligt ferm med din kokkekniv, kan du godt bruge sådan en.

  3. Læg dernæst jordskokkerne over i en skål med iskoldt vand og citronsaft. Her skal de ligge i en times tid.

  4. Læg herefter jordskokkerne over på et rent klæde, og dup dem godt tørre.

  5. Hæld olien i din frituregryde og varm den op til 180 grader.

  6. Når olien er varm, kommer du jordskokkerne i olien. Lav kun en mindre portion ad gangen, da temperaturen på olien ellers falder for meget. De skal kun have et par minutter, så husk at holde øje med dem. De er tæt på færdige, når de begynder at rynke lidt.

  7. Læg jordskokkerne på et stykke køkkenrulle eller et rent klæde og dup dem af for overskydende olie. Drys salt på dem og lad dem stå i et par minutter inden servering, så de når at blive rigtig sprøde.

Jordskokkechips i friture

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
1 t, 2 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier