Opskrift på jordbærtærte
Jordbærtærte med vaniljecreme og en lækker mazarinbund, der er smurt med mørk chokolade.
Jordbær er lig med dansk sommer og hygge og disse smage passer altid godt sammen.
Antal: Portioner
Jordbærtærte
Ingredienser
- 125 gram Smør
- 100 gram Sukker
- 2 gram Salt
- 250 gram Hvedemel
- 2 spsk. Vand Koldt
- Smør Til at smøre formen med
- 100 gram Marcipan
- 100 gram Flormelis
- 75 gram Smør Blødt
- 2 stk. Æg
- 2 spsk. Hvedemel
- 75 gram Mørk chokolade Knapper eller hakket
- 2 stk. Æggeblommer
- 3 spsk. Sukker
- 2 spsk. Majsstivelse Maizena
- 2.5 deciliter Mælk
- 1 stk. Vanilje stang
- 1.5 deciliter Fløde
- 1 spsk. Sukker
- 500 gram Jordbær
Sådan gør du
Mørdej
- Rør smør, sukker og salt sammen i en skål. Tilsæt herefter mel og vand og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i 30 minutter. Smør en tærteform på 24 cm ind i smør. Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord og læg den i tærteformen. Formens bund og kanter skal være dækket.
Mazarin
- Grov riv marcipanen og pisk den sammen med flormelis og det bløde smør i en skål. Pisk æggene i et ad gangen og herefter melet. Hæld massen ovenpå tærtebunden og bag den ved 180 grader almindelig ovn i 25 minutter. Tag tærten ud af ovnen og drys chokoladen i et jævnt lag ud over den. Når chokoladen smelter, kan du smøre det ud i et jævnt lag henover tærten. Lad tærten køle af herefter.
Vaniljecreme
- Start med at piske blommerne sammen med sukker og maizena. Bring herefter mælken i kog i en tykbundet gryde. Hæld herefter mælken ned i skålen med æggemassen under kraftig piskning. Hæld massen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom det hele i gryden. Når vaniljecremen tykner, skal gryden tages af blusset og strø sukker henover cremen og lad det afkøle. Mens cremen køler ned piskes fløden til en let flødeskum. Når cremen er kølet af, blandes den sammen med flødeskummet. Fjern vaniljestangen fra cremen og fordel cremen på den afkølede tærte.
Anretning
- Skyl dine jordbær og rens dem. Fjern toppene og halvér dem. Placer dem i et fint lag henover kagen og den er klar til servering.