Jordbærtærte

Jordbærtærte

35 min
25 min
8  Portioner
Profile picture for user Katrine
Katrine
Jordbærtærte med vaniljecreme og en lækker mazarinbund, der er smurt med mørk chokolade. Jordbær er lig med dansk sommer og hygge og disse smage passer altid godt sammen.
Om opskriften
Beskrivelse

Jordbærtærte med vaniljecreme og en lækker mazarinbund, der er smurt med mørk chokolade.

Jordbær er lig med dansk sommer og hygge og disse smage passer altid godt sammen.

Ingredienser
125 g Smør
100 g Sukker
2 g Salt
250 g Hvedemel
2 spsk Vand (Koldt)
  Smør (Til at smøre formen med)
100 g Marcipan
100 g Flormelis
75 g Smør (Blødt)
2 Æg
2 spsk Hvedemel
75 g Mørk chokolade (Knapper eller hakket)
2 Æggeblommer
3 spsk Sukker
2 spsk Majsstivelse (Maizena)
2 1⁄2 dl Mælk
1 Vanilje stang
1 1⁄2 dl Fløde
1 spsk Sukker
500 g Jordbær
Vejledning

Mørdej

Rør smør, sukker og salt sammen i en skål. Tilsæt herefter mel og vand og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm ind i smør.

Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord og læg den i tærteformen.

Formens bund og kanter skal være dækket. 

 

Mazarin

Grov riv marcipanen og pisk den sammen med flormelis og det bløde smør i en skål.

Pisk æggene i et ad gangen og herefter melet.

Hæld massen ovenpå tærtebunden og bag den ved 180 grader almindelig ovn i 25 minutter.

 Tag tærten ud af ovnen og drys chokoladen i et jævnt lag ud over den.

Når chokoladen smelter, kan du smøre det ud i et jævnt lag henover tærten. 

Lad tærten køle af herefter.

Jordbærtærte

 

Vaniljecreme

Start med at piske blommerne sammen med sukker og maizena.

Bring herefter mælken i kog i en tykbundet gryde. Hæld herefter mælken ned i skålen med æggemassen under kraftig piskning.

Hæld massen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom det hele i gryden.

Når vaniljecremen tykner, skal gryden tages af blusset og strø sukker henover cremen og lad det afkøle.

Mens cremen køler ned piskes fløden til en let flødeskum. Når cremen er kølet af, blandes den sammen med flødeskummet.

Fjern vaniljestangen fra cremen og fordel cremen på den afkølede tærte.

 

Anretning

Skyl dine jordbær og rens dem.

Fjern toppene og halvér dem. 

Placer dem i et fint lag henover kagen og den er klar til servering.

Kilde

Opskriften er inspireret af SpisBedre.

Om forfatteren
Profile picture for user Katrine
Katrine
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier