Jordbær tærte

Jordbær tærte

50 min
25 min
1  tærte
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
SE NU LIGE HER!! Sommeren er her (næsten), og jeg har lavet den lækreste jordbærtærte. Den synes jeg skisme er blevet mega flot!!
Om opskriften
Beskrivelse

SE NU LIGE HER!! 😍😍

Sommeren er her (næsten), og jeg har lavet den lækreste jordbærtærte 🍓🍓

Den synes jeg skisme er blevet mega flot!! 😄😄

Måske bedre end bagerens - hvad synes I?! 👏🏼👏🏼

Jeg deler selvfølgelig opskriften med jer!!

Opskriften er lavet i en tærteform på cirka 24 cm.

Jordbær tærte

Ingredienser
Mørdej:
125 g Smør
175 g Mel
50 g Flormelis
1 knsp Salt
1 Æg (lille)
Mazarinmasse
100 g Marcipan
100 g Sukker
100 g Smør (blødt)
2 Æg
50 g Mel
1 knsp Salt
50 g Mørk chokolade (pynt)
Vaniljecreme:
1⁄2 Vaniljestang
4 Æggeblommer
20 g Maizena
2 1⁄2 dl Sødmælk
80 g Sukker
2 1⁄2 dl Fløde
Pynt
500 g Jordbær (4-600 gram)
  Pistaciekerner
  Ribsgele (kan udelades)
Vejledning

Mørdej

Bland mel, flormelis og salt og smuldr smørret i melblandingen.

Saml dejen hurtigt med æg - dejen må ikke æltes længe.

Stil dejen på køl i mindst 45 min, inden dejen rulles ud og kommes i en tærteform cirka Ø22-24.
 

Mazarinmasse:

Riv marcipanen og bland det med sukker og smør.

Rør æg i et ad gangen og vend til sidst mel og salt i massen.

Massen fordeles ovenpå mørdejen i tærteformen og bages ved cirka 195 grader almindelig ovn nederst i cirka 20-23 minutter til den er let gylden.

Tages ud og afkøles, hvorfor der smøres er tyndt lag smeltet chokolade på.

 

Vaniljecreme:

Varm mælken op i en gryde. Skrab korn ud af vaniljestangen og bland det med sukker, maizena og æggeblomme.

Piskes lyst og luftigt.

Hæld den varme mælk over i æggesnapsen og pisk godt rundt.

Kom massen i gryden og kog op under omrøring i et par minutter.

Pas på cremen ikke brænder på.

Kom cremen på køl og lad den blive helt kold.

Pisk cremen op og pisk fløden let stiv.

Vend fløde og creme sammen og kom på den afkølede kage.
 

Pynt:

Pynt kagen med jordbær og pensl evt. med smeltet ribsgelé.

Drys hakket pistacie over.

God fornøjelse🍓🍓

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier