Jordbær souffle

Jordbær souffle

30 min
6 min
1  stk.
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Utroligt dekorativ jordbærsoufflé med striber! Kan med garanti imponere alle gæsterne. En perfekt festdessert, fx til nytår, konfirmation eller bryllup.
Om opskriften
Beskrivelse

Soufflé er fransk, så det basker, og de kan både laves til det søde og det salte køkken. Uanset om de er søde eller salte, så ser de superelegante ud og udstråler helt bestemt noget meget raffineret. De er da heller ikke det nemmeste at lave, men har man først fanget teknikken, så er det en skøn ting at have i sit repertoire.

Denne jordbærsoufflé er én af de helt flotte af slagsen, og den vil med garanti imponere gæsterne.

Ingredienser
200 g Bagesukker
550 g Jordbær (puréret)
50 g Smør
12 1⁄2 g Majsmel
7 Æg
50 ml Vand
3 g Special Ingredients Pectinex
Vejledning

Første trin

  1. Soufflébase: Kog først 250 gram jordbærpuré.

  2. Hæld 125 gram bagesukker med 50 milliliter vand i en anden gryde og varm det op til 121 grader celsius.

  3. Tilføj den varme jordbærpuré til den kogende sukkerblanding under piskning.

  4. Tilføj majsmelet og en spiseskefuld koldt.

  5. Lad det varme igennem, indtil massen tykner. Tag det herefter af varmen og sæt det til side.

  6. Jordbærstriber: Opvarm den resterende jordbærpuré og tilsæt 30 gram bagesukker og pectinpulveret.

  7. Tag det af varmen efter cirka 3 minutter, når det er tyknet, og sæt det til side.

 

Andet trin

  1. Vej 130 gram af soufflébasen af.

  2. Pisk 130 gram æggehvider sammen med 24 gram sukker.

  3. Vend forsigtigt souffléblandingen sammen med marengsen.

  4. Smør en ramekinskål med blødt smør og drys indersiden af skålen med bagesukker.

  5. Pensl siderne med jordbærstriber og fyld derefter skålen op med souflébase.

  6. Bag jordbærsoufléen ved 200 grader celsius i 6 minutter.

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier