ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Jomfruhummerfond

PER ASMUSSEN | 20. januar 2018
En lækker og simpel opskrift på en fond lavet af skallerne fra jomfruhummere. En af nøglerne til at få en masse god smag ud af dem er at flambere dem i starten og så koge smagen ind i vandet bagefter.

En lækker og simpel opskrift på en fond lavet af skallerne fra jomfruhummere.

En af nøglerne til at få en masse god smag ud af dem er at flambere dem i starten og så koge smagen ind i vandet bagefter.

Jomfruhummerskallerne kan sagtens erstattes af andet skaldyrsskaller, f.eks. rejer, hummer, krebs, krabber osv.


Jomfruhummerfond

En lækker og simpel opskrift på en fond lavet af skallerne fra jomfruhummere. En af nøglerne til at få en masse god smag ud af dem er at flambere dem i starten og så koge smagen ind i vandet bagefter.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Projekt
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 9 stk. Jomfruhummer
  • 2 stk. Løg
  • 1 spsk. Cognac Kan sagtens være whisky/rom/sherry
  • 1 liter Vand

Sådan gør du

  • Start med at pille halerne af jomfruhummerne og læg dem til side til selvstændig tilberedning.
  • Snit løget i 4 stykker og steg dem i lidt smagsneutral olie ved middelhøj varme i kort tid i en tykbundet gryde. 
  • Tag alt der er tilbage fra jomfruhummerne (skaller, hovedet, rogn osv.) og læg det op i gryden. Tag en grydeske og sørg for at knuse hovederne og skallerne i små stykker, så du får al smagen med. Hæld alkoholen på og sæt ild til det og lad det flambere i 30-40 sekunder. Flamberingen hjælper med at få sødmen ud af skallerne og ind i fonden.
  • Hæld vandet på og lad det simre med låg på gryden.
  • Efter en lille halv time sigtes fonden og skallerne mm. kasseres. Lad fonden koge ind til til det halve uden låg på.
  • Herefter er jomfruhummerfonden klar.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.