Jødekager

Jødekager

1 t, 30 min
8 min
125  Stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

🎄Jødekager er en ægte klassiker, og i mange familier er det Ă©n af de smĂĄkager, der bare skal være i kagedĂĄserne hvert ĂĄr. 

Vi giver dig her en helt simpel opskrift pĂĄ de lækre kager, sĂĄ du ogsĂĄ kan gøre dem til en del af din juletradition. 

Opskriften giver 125 smĂĄkager, sĂĄ der er til en stor familie eller til lang tid.

Om opskriften
Beskrivelse

Jødekager er en ægte klassiker, og i mange familier er det én af de småkager, der bare skal være i kagedåserne hvert år. 

Vi giver dig her en helt simpel opskrift på de lækre kager, så du også kan gøre dem til en del af din juletradition. 

Opskriften giver 125 smĂĄkager, sĂĄ der er til en stor familie eller til lang tid.

Ingredienser
500 g Hvedemel
190 g Flormelis
375 g Smør
1 Æg
1 Æg (til pensling)
  Kanelsukker (til pynt)
Vejledning

Kom mel og flormelis i et dejfad.

Skær smørret i mindre stykker og kom dem i skålen.

Smuldr smørret i melblandingen, til smørret ligner revet parmesan.

Tilsæt ægget. 

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, og stop, så snart dejen er samlet.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til den har en tykkelse pĂĄ cirka 3 millimeter.

Udstik kagerne med en kageform - du kan ogsĂĄ bruge et glas - pĂĄ cirka 5 centimeter i diameter.

Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Drys kagerne med kanelsukker.

Bag smĂĄkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).

Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.

Jødekager

Kilde

Se flere opskrifter pĂĄ julebag her.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier