Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Japansk fried chicken

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

3. juli 2019
Japansk udgave af fried chicken. Kødet mørnes af en marinade af primært creme fraiche hvor det passer sig selv i 1-2 døgn før det får en tur i fritøsen sammen en masse dejlige asiatiske krydderier og saucer.

Opskrift på japansk fried chicken

Japansk udgave af fried chicken. Kødet mørnes af en marinade af primært creme fraiche hvor det passer sig selv i 1-2 døgn før det får en tur i fritøsen sammen en masse dejlige asiatiske krydderier og saucer.

Vi har opskriften fra bogen: “RAMEN“, hvor forfatteren Tove Nilsson skriver følgende om opskriften:

“Nagoya tebasaki – den japanske version af friteret kylling. Nar man bider igennem det sprøde ydre og smager den saftige kylling, må man bare have mere!

Kyllingen marineres i op til to døgn før friteringen. Jeg laver den næsten som en buttermilk fried chicken, altså med creme fraichen 9 %, som mørner og giver kødet en behagelig klistret konsistens. De bedste dele af kyllingen at fritere er over- og underlår og vinger. Det er nemlig vigtigt, at der stadig er ben i kødet – det er det, som gør det så saftigt og lækkert at gumle på.”


Antal: 4 Portioner

Japansk fried chicken

Japansk udgave af fried chicken. Kødet mørnes af en marinade af primært creme fraiche hvor det passer sig selv i 1-2 døgn før det får en tur i fritøsen sammen en masse dejlige asiatiske krydderier og saucer.
Forfatter: Gyldendal
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Japansk
Forb. tid: 1 day 8 minutter
Tilb. tid: 12 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Kylling Gerne overlår, underlår og vinger
  • 2 liter Fritureolie

Marinade

  • 2 deciliter Creme Fraiche 9 %
  • 0.5 deciliter Soya Japansk
  • 2 spsk. Miso Hvid
  • 2 spsk. Ingefær Fintrevet
  • 1 fed Hvidløg Fintrevet
  • 2 spsk. Risvineddike
  • 2 stk. Chilipulver Koreansk: Gochogaro
  • 1.5 tsk. Salt

Frituredej

  • 3 deciliter Hvedemel
  • 2 deciliter Maizena Majsstivelse
  • 1 spsk. Bagepulver
  • 1.5 tsk. Salt
  • 3 stk. Æg
  • 2 spsk. Vand

Sauce

  • 3 spsk. Soya Japansk
  • 2 spsk. Mirin
  • 2 spsk. Vand
  • 3 spsk. Chilipasta Gochujang
  • 2 spsk. Risvineddike
  • 1 tsk. Sesamolie
  • 0.5 fed Hvidløg Pillet
  • 1 spsk. Ingefær Finthakket
  • 1.5 spsk. Sesamfrø Ristede. Gerne både sorte og hvide

Sådan gør du

  • 1-2 dage før: Bland alle ingredienserne til marinaden og kom kylling og marinade i en frysepose.
  • Mariner kyllingen 1-2 døgn i køleskabet.
  • Servering: Kog alle ingredienser til saucen, bortset fra sesamfrøene, i 5 minutter. Tag det af blusset og blend til en glat sauce. Tilsat sesamfrø og blend kort - frøene skal stadig være næsten hele.
  • Varm olien op til 170° i en gryde eller fritøse.
  • Bland mel, maizena, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk æg og vand sammen i en anden skål.
  • Tag kyllingestykkerne op og vend dem i melet, så de bliver pudret overalt.
  • Dyp dem i ægget og derefter igen i mel.
  • Friter kyllingen nogle stykker ad gangen i 10-12 minutter, til de er gennemstegte og gyldenbrune. Vend dem hvert andet minut. Pas på at olien ikke bliver for varm, så kyllingen bliver brændt.
  • Tag dem op med en hulske og dryp af på køkkenrulle.
  • Dryp saucen over ved serveringen.