
Opskrift på japansk fried chicken
Japansk udgave af fried chicken. Kødet mørnes af en marinade af primært creme fraiche hvor det passer sig selv i 1-2 døgn før det får en tur i fritøsen sammen en masse dejlige asiatiske krydderier og saucer.
Vi har opskriften fra bogen: “RAMEN“, hvor forfatteren Tove Nilsson skriver følgende om opskriften:
“Nagoya tebasaki – den japanske version af friteret kylling. Nar man bider igennem det sprøde ydre og smager den saftige kylling, må man bare have mere!
Kyllingen marineres i op til to døgn før friteringen. Jeg laver den næsten som en buttermilk fried chicken, altså med creme fraichen 9 %, som mørner og giver kødet en behagelig klistret konsistens. De bedste dele af kyllingen at fritere er over- og underlår og vinger. Det er nemlig vigtigt, at der stadig er ben i kødet – det er det, som gør det så saftigt og lækkert at gumle på.”

Japansk fried chicken
Ingredienser
- 1 kilogram Kylling Gerne overlår, underlår og vinger
- 2 liter Fritureolie
Marinade
- 2 deciliter Creme Fraiche 9 %
- 0.5 deciliter Soya Japansk
- 2 spsk. Miso Hvid
- 2 spsk. Ingefær Fintrevet
- 1 fed Hvidløg Fintrevet
- 2 spsk. Risvineddike
- 2 stk. Chilipulver Koreansk: Gochogaro
- 1.5 tsk. Salt
Frituredej
- 3 deciliter Hvedemel
- 2 deciliter Maizena Majsstivelse
- 1 spsk. Bagepulver
- 1.5 tsk. Salt
- 3 stk. Æg
- 2 spsk. Vand
Sauce
- 3 spsk. Soya Japansk
- 2 spsk. Mirin
- 2 spsk. Vand
- 3 spsk. Chilipasta Gochujang
- 2 spsk. Risvineddike
- 1 tsk. Sesamolie
- 0.5 fed Hvidløg Pillet
- 1 spsk. Ingefær Finthakket
- 1.5 spsk. Sesamfrø Ristede. Gerne både sorte og hvide
Sådan gør du
- 1-2 dage før: Bland alle ingredienserne til marinaden og kom kylling og marinade i en frysepose.
- Mariner kyllingen 1-2 døgn i køleskabet.
- Servering: Kog alle ingredienser til saucen, bortset fra sesamfrøene, i 5 minutter. Tag det af blusset og blend til en glat sauce. Tilsat sesamfrø og blend kort - frøene skal stadig være næsten hele.
- Varm olien op til 170° i en gryde eller fritøse.
- Bland mel, maizena, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk æg og vand sammen i en anden skål.
- Tag kyllingestykkerne op og vend dem i melet, så de bliver pudret overalt.
- Dyp dem i ægget og derefter igen i mel.
- Friter kyllingen nogle stykker ad gangen i 10-12 minutter, til de er gennemstegte og gyldenbrune. Vend dem hvert andet minut. Pas på at olien ikke bliver for varm, så kyllingen bliver brændt.
- Tag dem op med en hulske og dryp af på køkkenrulle.
- Dryp saucen over ved serveringen.