Japansk fried chicken

Japansk fried chicken

24 t, 8 min
12 min
4  Portioner
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Japansk udgave af fried chicken. Kødet mørnes af en marinade af primært creme fraiche hvor det passer sig selv i 1-2 døgn før det får en tur i fritøsen sammen en masse dejlige asiatiske krydderier og saucer.
Om opskriften
Beskrivelse

Japansk udgave af fried chicken. Kødet mørnes af en marinade af primært creme fraiche hvor det passer sig selv i 1-2 døgn før det får en tur i fritøsen sammen en masse dejlige asiatiske krydderier og saucer.

Vi har opskriften fra bogen: "RAMEN", hvor forfatteren Tove Nilsson skriver følgende om opskriften:

"Nagoya tebasaki - den japanske version af friteret kylling. Nar man bider igennem det sprøde ydre og smager den saftige kylling, må man bare have mere!

Kyllingen marineres i op til to døgn før friteringen. Jeg laver den næsten som en buttermilk fried chicken, altså med creme fraichen 9 %, som mørner og giver kødet en behagelig klistret konsistens. De bedste dele af kyllingen at fritere er over- og underlår og vinger. Det er nemlig vigtigt, at der stadig er ben i kødet - det er det, som gør det så saftigt og lækkert at gumle på." 

Ingredienser
1 kg Kylling (Gerne overlår, underlår og vinger)
2 l Fritureolie
Marinade
2 dl Creme Fraiche (9 %)
1⁄2 dl Soja (Japansk)
2 spsk Miso (Hvid)
2 spsk Ingefær (Fintrevet)
1 fed Hvidløg (Fintrevet)
2 spsk Risvineddike
2 skv Chilipulver (Koreansk: Gochogaro)
1 1⁄2 tsk Salt
Frituredej
3 dl Hvedemel
2 dl Maizena (Majsstivelse)
1 spsk Bagepulver
1 1⁄2 tsk Salt
3 Æg
2 spsk Vand
Sauce
3 spsk Soja (Japansk)
2 spsk Mirin
2 spsk Vand
3 spsk Chilipasta (Gochujang)
2 spsk Risvineddike
1 tsk Sesamolie
1⁄2 fed Hvidløg (Pillet)
1 spsk Ingefær (Finthakket)
1 1⁄2 spsk Sesamfrø (Ristede. Gerne både sorte og hvide)
Vejledning

1.    1-2 dage før: Bland alle ingredienserne til marinaden og kom kylling og marinade i en frysepose.

2.    Mariner kyllingen 1-2 døgn i køleskabet.

3.    Servering: Kog alle ingredienser til saucen, bortset fra sesamfrøene, i 5 minutter. Tag det af blusset og blend til en glat sauce. Tilsat sesamfrø og blend kort - frøene skal stadig være næsten hele.

4.    Varm olien op til 170° i en gryde eller fritøse.

5.    Bland mel, maizena, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk æg og vand sammen i en anden skål.

6.    Tag kyllingestykkerne op og vend dem i melet, så de bliver pudret overalt.

7.    Dyp dem i ægget og derefter igen i mel.

8.    Friter kyllingen nogle stykker ad gangen i 10-12 minutter, til de er gennemstegte og gyldenbrune. Vend dem hvert andet minut. Pas på at olien ikke bliver for varm, så kyllingen bliver brændt.

9.    Tag dem op med en hulske og dryp af på køkkenrulle.

10.  Dryp saucen over ved serveringen.

Kilde

RAMEN

Opskriften kommer fra bogen: "RAMEN - Japanske nudler og småretter", skrevet af Tove Nilsson.

Bogen udgives af Forlaget Gyldendal og kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier