James Prices stegt flæsk med persillesovs

James Prices stegt flæsk med persillesovs

1 t
30 min
4  personer
JPriceDK
En af danskernes favoritter: Sprødtstegt flæsk, nye kartofler og persillesovs med masser af persille. Så er sommeren på vej!
Om opskriften
Beskrivelse

Tja...hvad skal man sige?

Stegt flæsk med persillesovs f.eks?

En af danskernes favoritter:

Sprødtstegt flæsk, nye kartofler og persillesovs med masser af persille.

Så er sommeren på vej!

Ingredienser
20 skv Flæsk (cirka 1 cm. tykke - måske lidt mere)
  Salt
1 bdt Persille (krus, gerne et stort bundt)
2 spsk Smør
2 spsk Mel
8 dl Sødmælk
  Salt og peber
  Muskatnød (revet)
  Kartofler
Vejledning

Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur.

Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.

Fordel dem på en stor pande - evt. flere - og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt.

Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs.

Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig.

Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle.

Drys evt. med lidt ekstra salt.

Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde.

Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve.

Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.

Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme.

Smag den til med salt, peber og revet muskat. 

Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk.

Kom den blendede masse i sovsen.

Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen.

Smag den til endnu engang.

Server det sprøde flæsk med kogte kartofler - meget gerne nye - samt persillesovsen. 

Nogen vil også gerne have en syltet rødbede til.

Kilde

Følg mig på Youtube her og Instagram her.

Om forfatteren
JPriceDK
Bio
James Price, komponist, kapelmester og madentusiast
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier