ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Jambalaya

JPRICEDK | 20. marts 2021
Jambalaya er en skøn ret fra det kreolske Louisiana køkken. I dette tilfælde med rejer, skinke, chorizo og meget andet godt.

Jambalaya er en skøn ret fra det kreolske Louisiana køkken.

I dette tilfælde med rejer, skinke, chorizo og meget andet godt.

Jeg kan anbefale den på det varmeste!


Antal: 4 personer

Jambalaya

Jambalaya er en skøn ret fra det kreolske Louisiana køkken. I dette tilfælde med rejer, skinke, chorizo og meget andet godt.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: JPriceDK
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 250 gram Skinke røget, kogt, i tern
  • 250 gram Chorizo tørret, spicy, i tern
  • 300 gram Tiger rejer
  • 2 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 stk. Peberfrugt grønne
  • 3 stk. Blegselleristængler
  • 1 dåse Flåede tomater
  • 0.5 tsk. Stødte nelliker
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 2 spsk. Persille hakket
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Tabasco Sauce
  • 0.75 deciliter Olie
  • 350 gram Ris f.eks. jasmin
  • 700 gram Hønsebouillon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og skær peberfrugt og blegselleri i tern.
  • Varm olien op i en tykbundet sauterpande og steg grøntsagerne til de er klare.
  • Tilsæt skinke og pølse og lad begge dele få lidt farve.
  • Kom derpå hvidløg, flåede tomater, nellike, laurbær, cayennepeber, persille, tabasco og ris i og bland det hele godt.
  • Steg videre i 2-3 minutter og tilsæt så hønsebouillon og læg låg på.
  • Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter.
  • Tilsæt så de afskallede tigerrejer.
  • Lad retten simre færdig under låg i yderligere 5 minutter.
  • Retten skal ende med at have en konsistens som en blød risotto.
  • Hvis du gerne vil have din Jambalaya stærkere, øges mængden af cayennepeber og tabasco, jeg synes denne udgave er forholdsvis hot.
  • Server retten rygende varm.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.