Opskrift på italiensk pizza
En af de ting der gjorde størst indtryk på mig, første gang jeg var i Rom, var at de brugte bøffelmozarella på deres pizzaer, og bundene var meget tynde og sprøde.
Det har jeg forsøgt at kopiere i denne opskrift, og resultatet blev, hvis jeg selv skal sige det, ret godt!
Du kan naturligvis lave pizzaerne i præcis den størrelse, du ønsker. Jeg kan godt lide at lave dem i portionsstørrelser, som i Italien, men det er op til dig!
Italiensk pizza
Ingredienser
- 50 gram Gær
- 6 deciliter Vand lunkent
- 2 spsk. Sukker
- 2 tsk. Salt
- 4 spsk. Olivenolie
- 1000 gram Pizzamel
- 4 deciliter Passata
- Krydderier salt, peber og paprika samt hvidløgs- og løgpulver
Sådan gør du
Pizzabund
Opløs gæren i lunkent vand i en skål. Rør salt, sukker og olie ud i gærvæsken. Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål med lidt olie i bunden. Lad den hæve under en badehætte eller et viskestykke i 2 timer. Ælt dejen godt igennem og del den i 12 stykker. Rul dem til boller og læg dem i f.eks. en bradepande smurt med olie. Drys dejen med mel og dæk bradepanden med et fugtigt viskestykke og lad dejen efterhæve i 30-60 minutter.Tomatsovs
Varm passataen op i en gryde ved middelhøj varme og tilsæt krydderierne. Lad den koge i et par minutter, og den er klar til at komme på pizzaerne.Fyld og bagning
Rul dejen tyndt ud til runde pizzaer og kom tomatsaucen på i et tyndt lag. Kom derefter det ønskede fyld på. Vi bruger som oftest frisk mozarella, grøn pesto, parmaskinke og revet ost. ‘ Bag pizzaerne ved 275 grader varmluft på bagestål i 4 minutter.