x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Italiensk pizza

PER ASMUSSEN | 25. oktober 2018

En af de ting der gjorde størst indtryk på mig, første gang jeg var i Rom, var at de brugte bøffelmozarella på deres pizzaer, og bundene var meget tynde og sprøde.

Det har jeg forsøgt at kopiere i denne opskrift, og resultatet blev, hvis jeg selv skal sige det, ret godt!

Du kan naturligvis lave pizzaerne i præcis den størrelse, du ønsker. Jeg kan godt lide at lave dem i portionsstørrelser, som i Italien, men det er op til dig!

Italiensk pizza


Italiensk pizza

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 40 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 50 gram Gær
  • 6 deciliter Vand lunkent
  • 2 spsk. Sukker
  • 2 tsk. Salt
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 1000 gram Pizzamel
  • 4 deciliter Passata
  • Krydderier salt, peber og paprika samt hvidløgs- og løgpulver

Sådan gør du

  • Pizzabund

    Opløs gæren i lunkent vand i en skål.
    Rør salt, sukker og olie ud i gærvæsken.
    Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
    Kom dejen i en skål med lidt olie i bunden. 
    Lad den hæve under en badehætte eller et viskestykke i 2 timer.
    Ælt dejen godt igennem og del den i 12 stykker.
    Rul dem til boller og læg dem i f.eks. en bradepande smurt med olie. 
    Drys dejen med mel og dæk bradepanden med et fugtigt viskestykke og lad dejen efterhæve i 30-60 minutter.
     

    Tomatsovs

    Varm passataen op i en gryde ved middelhøj varme og tilsæt krydderierne.
    Lad den koge i et par minutter, og den er klar til at komme på pizzaerne.
     

    Fyld og bagning 

    Rul dejen tyndt ud til runde pizzaer og kom tomatsaucen på i et tyndt lag.
    Kom derefter det ønskede fyld på. Vi bruger som oftest frisk mozarella, grøn pesto, parmaskinke og revet ost.
    Italiensk pizza'
    Bag pizzaerne ved 275 grader varmluft på bagestål i 4 minutter.
    Italiensk pizza
     

Noter

Jeg anbefaler den her pesto til pizzaen.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Bagestålet er en dansk opfindelse. Det kan bruges på grillen, både til at lave en pizza eller en steg. 

Modsat en normal pizzasten vil stålet heller ikke ikke gå i stykker, når du varmer det op til meget høje temperaturer. Det er testet op til imponerende 600 grader.

Du kan finde forhandleren her.