Italiensk pizza

Italiensk pizza

2 t, 40 min
4 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
En af de ting der gjorde størst indtryk på mig, første gang jeg var i Rom, var at de brugte bøffelmozarella på deres pizzaer og bundene var meget tynde og sprøde.
Om opskriften
Beskrivelse

En af de ting der gjorde størst indtryk på mig, første gang jeg var i Rom, var at de brugte bøffelmozarella på deres pizzaer, og bundene var meget tynde og sprøde.

Det har jeg forsøgt at kopiere i denne opskrift, og resultatet blev, hvis jeg selv skal sige det, ret godt!

Du kan naturligvis lave pizzaerne i præcis den størrelse, du ønsker. Jeg kan godt lide at lave dem i portionsstørrelser, som i Italien, men det er op til dig!

Italiensk pizza

Ingredienser
50 g Gær
6 dl Vand (lunkent)
2 spsk Sukker
2 tsk Salt
4 spsk Olivenolie
1000 g Pizzamel
4 dl Passata
  Krydderier (salt, peber og paprika samt hvidløgs- og løgpulver)
Vejledning

Pizzabund

Opløs gæren i lunkent vand i en skål.

Rør salt, sukker og olie ud i gærvæsken.

Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.

Kom dejen i en skål med lidt olie i bunden. 

Lad den hæve under en badehætte eller et viskestykke i 2 timer.

Ælt dejen godt igennem og del den i 12 stykker.

Rul dem til boller og læg dem i f.eks. en bradepande smurt med olie. 

Drys dejen med mel og dæk bradepanden med et fugtigt viskestykke og lad dejen efterhæve i 30-60 minutter.

 

Tomatsovs

Varm passataen op i en gryde ved middelhøj varme og tilsæt krydderierne.

Lad den koge i et par minutter, og den er klar til at komme på pizzaerne.

 

Fyld og bagning 

Rul dejen tyndt ud til runde pizzaer og kom tomatsaucen på i et tyndt lag.

Kom derefter det ønskede fyld på. Vi bruger som oftest frisk mozarella, grøn pesto, parmaskinke og revet ost.

Italiensk pizza'

Bag pizzaerne ved 275 grader varmluft på bagestål i 4 minutter.

Italiensk pizza

 

Noter

Jeg anbefaler den her pesto til pizzaen.

Kilde

Bagestålet er en dansk opfindelse. Det kan bruges på grillen, både til at lave en pizza eller en steg. 

Modsat en normal pizzasten vil stålet heller ikke ikke gå i stykker, når du varmer det op til meget høje temperaturer. Det er testet op til imponerende 600 grader.

Du kan finde forhandleren her.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier