ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Iskaffe med vaniljeis

Anette-Anette Søstrøm Asmussen

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

22. juli 2018

Opskrift på iskaffe med vaniljeis

Når sommervarmen og kaffetrangen skal gå op i en højere enhed, er svaret en lækker iskaffe, lavet med masser af kærlighed.


2

Iskaffe med vaniljeis

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 minute

Ingredienser

  • 4 Isterninger
  • 2 deciliter Sødmælk Kan erstattes af andre mælktyper
  • 4 deciliter Stærk kaffe Kaffen skal være kold
  • 4 spsk. Vaniljeis
  • 10 Isterninger Til glasset

Sådan gør du

  • Lav en stærk kaffe og lad den blive kold. Herhjemme bruger vi stempelkande og brygger en meget stærk kaffe (dobbelt op på bønner).
    Kom den kolde kaffe op i din røremaskine/blender (vi bruger vores Monsieur Cuisine), sammen med isterninger, mælk og vaniljeis og blend ved høj hastighed i cirka 10 sekunder.
    Har du ikke en en røremaskine, kan du bruge en blender (det skal dog være en model, der kan knuse is).
    Kom 5 isterninger (eller flere) op i et højt glas og hæld den nylavede iskaffe op.
    Kaffen er nu klar, og du kan nyde en veltillavet iskaffe, når trangen opstår!
     

Noter

Har du mod på det, så prøv at lave min hjemmelavede vaniljeis og brug de i din iskaffe.