Indiske besan puda pandekager

Indiske besan puda pandekager

10 min
15 min
6  stk.
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Disse dejlige indiske besan puda pandekager laves af en blanding af squash, kikærtemel og en del "varme" krydderier.

Pandekagerne er dejlig mættende og kan sagtens bruges som en aftensmad eller god forkost.

De er lette at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Vi har opskriften fra bogen: "Spis mig", skrevet af Majbritt L. Engell & Alice A. Hartvig.

Ingredienser
2 dl Kikærtemel
2 spsk Havreklid
1⁄2 spsk Spidskommen (Stødt)
1⁄2 spsk Gurkemeje
1⁄2 tsk Garam Masala
1⁄2 tsk Bagepulver
1 fed Hvidløg (Revet fint)
2 dl Vand (Kan erstattes af dansk vand)
1 dl Vand (Eller evt. mælk)
  Rapsolie (2-3 spsk. koldpresset)
100 g Squash (Revet groft)
  Olie (Til stegningen. Enten koldpresset rapsolie eller ekstra jomfruolivenolie )
Vejledning

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Rør hvidløg, vand og olie sammen.

Pisk det sammen med de tørre ingredienser, så det bliver til en sej dej uden klumper.

Rør den revne squash ind i dejen.

Kom olie på en mellemstor pande og varm den op.

Steg 1 dl dej pr. pandekage.

Vend pandekagerne med en tallerken, når de er gyldne.

Skær pandekagerne ud i små trekanter og spis dem sammen med:

  • skyrdressing med urter og kefir
  • cashewsmør med honning 
  • hummus med blomkål, og fintsnittet spidskål. 
Kilde

Spis mig

Vi har opskriften fra: "Spis mig".

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier