Indisk lammegryde med linser

Indisk lammegryde med linser

6  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Børnevenlig indisk lammegryde med linser og masser af smag. ✅Hvis du er helt vild med varme krydderier som karry, gurkemeje, paprika med videre, så er denne indiskinspirerede lammegryde lige noget for dig. ✅Denne ret er inspireret af det indiske køkkens mange varme krydderier. ✅At den er børnevenlig, gør den hverken kedelig eller smagløs!
Om opskriften
Beskrivelse

Børnevenlig indisk lammegryde med linser og masser af smag.

Hvis du er helt vild med varme krydderier som karry, gurkemeje, paprika med videre, så er denne indiskinspirerede lammegryde lige noget for dig. Denne ret er inspireret af det indiske køkkens mange varme krydderier. At den er børnevenlig, gør den hverken kedelig eller smagløs!

Servér for eksempel retten med blandt andet papadums. Traditionelle papadums er friturestegt og derfor noget energitætte, men jeg har lavet en helt fedtfri version, som du finder opskriften på lige her.

Og lad dig endelig ikke afskrække af, at jeg har brunet kødet i ghee (klaret smør - opskrift her). Du kan altid erstatte ghee med en blanding af olie og smør. 

 

Ingredienser
400 g Hakket lammekød
  Salt
  Peber (Fra kværn)
2 Løg
2 fed Hvidløg
4 Gulerod
2 spsk Karry
1 spsk Tomatpure
1 ds Kokosmælk
700 g Passata (Kan erstattes af hakkede eller flåede tomater)
2 dl Linser (Rå)
1 spsk Paprika
1 spsk Spidskommen
1 spsk Gurkemeje
1 spsk Koriander (Stødt)
1 spsk Stødt ingefær
1 tsk Chili (Stødt)
1 tsk Cayennepeber
1 Kanelstang
1⁄3 Citron (Saften hefra)
  Salt og peber (Tilsmagning)
1 spsk Ghee (Eller en blanding af olie og smør)
Vejledning

Tag en stor gryde og kom ghee heri (klaret smør - opskrift her). Alternativt kan du bruge en blanding af olie og smør i forholdet 1:1.

Brun kødet.

Krydr med salt og peber.

Tilsæt karry, tomatpure løg, hvidløg og gulerødder.

Tilsæt herefter kokosmælk, tomater og linser.

Kom krydderierne i gryden.

Lad det hele simre i minimum 30 minutter, gerne 60 minutter. Det er her smagen virkelig får lov at udvikle sig.

5 minutter inden servering tilsættes citronsaft.

Smag til med salt og peber.

Server den indiskinspirerede lammegryde med ris, papadums (se min opskrift på fedtfri papadums) og naanbrød samt lidt yoghurt og frisk koriander på toppen.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier