Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris

Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris

10 min
1 t, 10 min
3  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Selvom jeg bestemt ikke er den mest velbevandrede i det indiske🍲køkken og dette foto på ingen måde viser min ret, så er jeg sindssyg stolt af denne ret: Sprængfyldt med varme, dybde og masser af god smag.✅Retten kan sagtens laves på kortere tid, hvis du har garam masala i stedet for at lave den selv.
Om opskriften
Beskrivelse

Selvom jeg bestemt ikke er den mest velbevandrede i det indiske køkken og dette foto på ingen måde viser min ret, så er jeg sindssyg stolt af denne ret: Sprængfyldt med varme, dybde og masser af god smag.

En dag hjemme med en syg etårig gjorde at jeg ikke lige havde fået tænkt på vores aftensmad. Men ved middagstid huskede jeg det og tog 3 hele kyllingelår (med både over- & underlår) op af fryseren.

Da jeg klokken fire gik i gang med retten var jeg ikke helt enig med mig selv (som det oftest er :-)) om hvad retten helt skulle ende ud i. Undervejs havde jeg kommet for meget væde i, så jeg besluttede mig for også at komme ris i selve gryderetten, til at suge noget af væsken. Resultatet blev super godt og det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver mad på denne måde.

Retten kan sagtens laves på meget kortere tid, hvis du har en garam masala i stedet for at lave den selv. Derudover kan du dele kyllingelårene i to dele, så den tilberedes meget hurtigere. 

Ingredienser
"Garam masala"
1⁄2 Kanelstang
1 tsk Sennepsfrø
3 Hele nelliker
1 tsk Korianderfrø
1 spsk Peberkorn
1⁄2 tsk Spidskommen
3 kyllingelĂĄr (bĂĄde med over- og under. )
1 spsk Ghee (kan erstattes af olie)
1 spsk Tomatpure
1 spsk Karry
3 Gulerødder
1⁄2 Chili (rød og frisk)
3 Bladselleristængler
2 Løg (mine var meget store)
2 fed Hvidløg
4 dl Bouillon (jeg brugte oksefond - andre fonds kan sagtens bruges)
1⁄2 tsk Røget paprika
1 tsk Stødt ingefær
1⁄2 tsk Cayennepeber
1 ds Kokosmælk
1 ds Linser (røde - tørrede)
1 1⁄2 dl Ris (jeg brugte basmati)
  Salt
Tilbehør
30 g Mandler
Vejledning

"Garam masala"

Jeg vil skynde mig at sige at det her bestemt ikke var en rigtig garam masala, men blot en del af de krydderier jeg synes passer godt sammen.

Start med at tænde en pande på mellemvarme og kom krydderierne (undtagen gurkemejen) på panden, så de bliver letristet - det er med til at afrunde smagene.

Tag dem af panden og tilsæt gurkemejen. Kom dem i en morter (eller som jeg har: en elektrisk kaffekværn/blender som jeg kun bruger til krydderier) og blend det hele godt sammen. Det har en fantastisk duft.

 

Curry

Varm en stor sauterpande op og kom ghee (eller olie eller olie/smør) på.

Tilsæt karry, tomatpuré og kyllingelårene så det hele bliver brunet af.

Skær alle grøntsagerne i mindre tern og kom dem i panden.

Skru ned for blusset nĂĄr det hele har fĂĄet lidt varme og farve.

Tilsæt bouillon og rør godt rundt, så det får fordelt sig. 

Lad det simre i 5-10 minutter.

Tilsæt din garam masala (cirka 1-1,5 spsk.), kokosmål, caynnepeber, ingefær og røget paprika.

Lad det simre i 5-10 minutter.

Tilsæt linser og lad det simre videre med låg på i cirka 10 minutter.

Tilsæt ris og lad det simre i 15-20 minutter mere.

Smag til med salt - det kræver lidt mere end man tror for at få smagene frem.

 

Tilbehør

Jeg serverede retten med ristede mandler, frisk koriander på toppen og brød.

Havde jeg haft lidt mere overskud, så havde jeg helt sikkert fået konen til at lave hendes naan-brød og serveret det med mango-chutney (som jeg ikke lige havde i skabet).

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier