Indisk dahl

Indisk dahl

10 min
30 min
4  Portioner
Profile picture for user Britt Nissen
Britt Nissen
Amatør

Se vores opskrift på den dejlige indiske dahl. ✅ Det er en smagfuld og vegetariske gryderet baseret på røde linser 👌

Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift på den dejlige indiske dahl.

Det er en smagfuld og vegetariske gryderet baseret på røde linser.

Linser har et højt indhold at både protein og kostfibre, og mætter derfor rigtig godt.

Derudover er linserne også rig på viaminer og mineraler, blandt andet B-vitamin, kalium, fosfor, jern og zink.

Ingredienser
3 Gulerødder (Store)
2 Løg (Store)
3 fed Hvidløg
2 Æble
1 tsk Chilipulver (Sambal oelek)
1 spsk Spidskommen
1 tsk Koriander (Tørret)
1 ds Hakket Tomater
1 ds Kokosmælk (Gerne Light)
4 dl Linser (Røde og tørrede)
2 dl Vand
  Salt (Efter smag)
  Peber (Efter smag)
1 tsk Ingefær (Stødt eller frisk (revet). Kan undlades)
1 spsk Olie (Smagsneutral. Til stegningen)
Vejledning

Hak grøntsagerne fint f.eks. i en minihakker, eller riv dem på et rivejern.

Varm olie i en stor gryde og svits grøntsagerne og krydderierne.

Tilsæt hakket tomat og kokosmælk og skru ned til middelvarme.

Skyl linserne, og tilsæt dem til retten sammen med vand, sørg for at væsken dækker linserne. Hæld evt. mere vand ved undervejs, hvis linserne suger alt væsken til sig.

Lad det hele simre i minimum 20 minutter – dette er vigtigt, da linser minimum skal koge 20 minutter før de kan spises.

Rør i retten undervejs, så den ikke brænder fast.

Smag til sidst retten til med salt og peber.

Server med kogte ris, fuldkorns-couscous, et godt stykke brød til eller spis den som den er med en god klat creme fraiche og et drys forårsløg.

Noter

Tip: Retten kan også laves med kyllingebryst skåret i stykker. Tilsæt da kyllingekødet i trin 2.
 

Kilde

Læs flere af mine opskrifter og madplaner på min hjemmeside her.

Om forfatteren
Profile picture for user Britt Nissen
Britt Nissen
Amatør
Bio
Britt er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed og driver madbloggen www.sundpaabudget.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier