Ikea kødboller

Ikea kødboller

2 t, 10 min
40 min
4  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
✅Endelig, så er den legendariske Ikea köttbullar opskrift offentlig tilgængelig. ✅I disse Corona/Covid-19 tider, hvor flere store firmaer, f.eks. McDonalds har delt populære opskrifter, så menig mand kan lave deres mad derhjemme, er Ikea i England hoppet med på vognen.
Om opskriften
Beskrivelse

Endelig, så er den legendariske Ikea köttbullar opskrift offentlig tilgængelig.

I disse Corona/Covid-19 tider, hvor flere store firmaer, f.eks. McDonalds har delt populære opskrifter, så menig mand kan lave deres mad derhjemme, er Ikea i England hoppet med på vognen.

Og selvfølgelig har Ikea i bedste Ikea-stil lavet en samlevejledning med opskriften, som de har delt på deres Facebookside.

Den kan du se her:

Ikea kødboller

Ingredienser
Kødboller
500 g Hakket Oksekød
250 g Hakket svinekød
1 Løg (finthakket)
1 fed Hvidløg (knuste eller hakket)
100 g Rasp
1 Æg
5 spsk Sødmælk
  Salt og peber
Flødesovs
  Olie (en smule)
40 g Smør
40 g Mel
150 ml Hønsefond (eller bouillon)
150 ml Oksefond (eller bouillon)
150 ml Fløde (double cream - 50 %)
2 tsk Sojasauce
1 tsk Dijonsennep
Vejledning

Kødboller

1. Bland det hakkede oksekød og svinekød i en skål og rør godt rundt. Bland løg, hvidløg, rasp og æg i farsen. Tilsæt mælk og krydr med salt og peber. 

2. Lav små runde kugler af farsen. Placer dem alle på en ren tallerken og sæt dem på køl i 2 timer. Det hjælper dejen med at holde faconen under stegningen. 

3.Kom olie på en stor tykbundet pande og sæt den på middel varme. Når panden er varm, tilsættet kødbollerne og de skal have stegeskorpe på alle sider.

4. Når de har fået stegeskorpe, skal de lægges i et ildfast fad med låg på. Herefter skal de have 30 minutter i ovnen ved 180 grader celsius (almindelig ovn) eller 160 grader celsius (varmluft).

 

Svenske flødesauce

5. Saucen er en opbagt sauce: Start med at smelte smørret og tilsæt melet under kraftig piskning, så du undgår klumper. Det tager et par minutter, så melet kan blive bagt igennem. Tilsæt begge bouilloner under stadig lettere piskning. Herefter tilsættes den fuldfede fløde, sojasauce og dijonsennep. Skru ned for blusset og lad den simre til den tykner under lettere og lettere piskning. 

6. Server retten med dine favorit kartofler - enten kartoffelmos eller nykogte kartofler. Velbekomme.

Noter


Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier