Iberico Lomo Sous Vide

Iberico Lomo
Sidst ændret:
Mandag den 1. april, 2019 - 14:14
Beskrivelse

Iberico Lomo (loin) er et lækkert stykke fra den fantasiske spanske, sortfodssvin Iberico. Kødet minder mere om et godt stykke oksekød frem for det danske svinekød. Derfor skal det også tilberedes tættere på rosa end gennemstegt. Lomo (loin) udskæringen kommer svinets kamsteg.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 5 minutter
Ingredienser
10 g Smør
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Iberico Lomo

Kom en smule salt og en del peber på kødet og brun det af på en pande i 15 sekunder på hver side.

Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad i 3 timer ved 59 grader.

Iberico Lomo

Tag kødet ud af posen og tør dem godt af - enten med et viskestykke eller køkkenrulle.

Varm en pande hårdt med neutral olie på. Når den er varm nok tilsættes smør og kødet brunes på begge sider og er nu klar til servering. 

 

Iberico Lomo

Noter

Kødsaften fra vakuumposen kan gemmes og bruges til sauces eller gryderetter.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier