Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft og hyldeblomstvodka

10 min
2  flasker
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Hvorfor kun lave hyldeblomstsaft, når du alligevel er i gang? Få det bedste ud af hyldeblomsterne på bedste stop madspild-manér og lav både saft og vodka!
Om opskriften
Beskrivelse

Juhuu, så er der dejlige hyldeblomster i haven! Jeg er nok ikke den eneste, der allerede har været i gang med projekt hyldeblomstsaft (de har trods alt været i sæson siden omkring juni måned), men jeg kom til at tænke på, at det da i grunden er lidt synd at smide de brugte hyldeblomster og citroner ud bagefter? Jeg vil i hvert fald gerne nedbringe mit madspild så meget som muligt.

Så fik jeg en idé! For da jeg havde sigtet hyldeblomstsaften og hældt den på flaske, så genbrugte jeg blomsterne og citronerne - og hældte vodka over dem! Yes, så blev der lige lidt kun til os voksne :-D Er det i øvrigt et skråplan, når jeg klokken 08:15 sier min hyldeblomstvodka - og lige får lyst til at smage???

Ingredienser
Hyldeblomstsaft
40 Hyldeblomstskærme
3 Citroner (øko)
2 l Vand
1 1⁄2 kg Sukker
50 g Citronsyre
Hyldeblomstvodka
  Hyldeblomstskærme (dem fra hyldeblomstsaften)
  Citroner (dem fra hyldeblomstsaften)
1 l Vodka
Vejledning

Hyldeblomstsaft

  1. Find en balje eller en stor skål og kom hyldeblomstskærmene heri. Baljen eller skålen skal kunne være i dit køleskab.

  2. Skyl citronerne og skær dem ud i tynde både. Kom dem ned sammen med hyldeblomsterne.

  3. Kog vandet og hæld det over blomster og citronbåde.

  4. Kom sukkeret i og rør det godt rundt, så sukkeret opløses helt.

  5. Tilsæt til sidst citronsyre og rør det rundt.

  6. Dæk det hele til og opbevar det i køleskabet i tre døgn.

  7. Sigt herefter saften og hæld den på skoldede flasker. Saften skal opbevares i køleskabet, men den er også fryseegnet.

Det var saften - og nu til det rigtig sjove ;-)

 

Hyldeblomstvodka

  1. Kom de brugte hyldeblomstskærme og citronbåde i bunden af en skoldet patentflaske.

  2. Hæld vodkaen over.

  3. Sæt det i køleskabet og lad det stå i tre døgn. Rør gerne i det dagligt.

  4. Si din hyldeblomstvodka og hæld den på en skoldet patentflaske.

Hyldeblomstvodka

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
144 t, 30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier