Opskrift på hvidløgsmayo (aioli)
5 min? – længere tid tager det ikke at lave en lækker og hjemmerørt aioli (hvidløgsmayonnaise).
Aioli er dejlig alsidigt, det kan bruges som dyppelse til en snack af f.eks. butterdej, kiks eller brød.
Hvidløgsmayo (Aioli)
Ingredienser
- 4 stk. Æggeblommer
- 2 tsk. Eddike
- 1 spsk. Salt Fint
- 2 fed Hvidløg Cirka
- Olie Smagsløs
- Citron
Sådan gør du
- Put 4 æggeblommer i en skål. Bland eddike og salt i og pisk massen op enten med el-pisker eller et piskeris (vi anbefaler el pisker). Tilføj nu olie lidt af gangen indtil massen er fed. Tilføj lidt syre, her brugte vi citron. Når mayoen er som man vil have den tilføjer man sin hvidløg og smager til med salt og evt citron. Put mayoen på glas eller i en overdækket skål? Velbekomme?