Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hvide asparges med trøffel

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

6. juni 2018
Serveret med Sauce Hollandaise og smørristede hasselnødder

Opskrift på hvide asparges med trøffel

Lækre, dejlige hvide asparges tilberedt sous vide.

Denne forret er bestående af asparges, Sauce Hollandaise, ristet hasselnødder og frisk sommertrøffel henover.

Retten er perfekt i foråret og forsommeren.


Antal: 2 personer

Hvide asparges med trøffel

Serveret med Sauce Hollandaise og smørristede hasselnødder
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Hvide asparges sous vide

  • 10 stk. Asparges Hvide
  • 5 gram Smør
  • 0.5 tsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Salt

Ristede hasselnødder

  • 10 stk. Hasselnødder
  • 5 gram Smør

Sauce Hollandaise

  • 2 stk. Æggeblommer
  • 0.5 tsk. Eddike Hvidvins- eller æbleeddike
  • 1 spsk. Hvidvin
  • 0.5 tsk. Citronsaft
  • Krydderier Salt og hvid peber
  • 180 gram Smør

Servering

  • 0.5 stk. Trøffel Sommertrøffel

Sådan gør du

  • Hvide asparges sous vide

    Vi brugte økologiske, hvide asparges fra Samsø og synes at de fortjener den bedste tilberedningsmetode, der i vores verden er sous vide.
    Bundet var fyldt med asparges i forskellige størrelser, så vi valgte de 10 tykkeste til denne opskrift.
    Skræl dine hvide asparges, men lad hovedet forblive intakt. Skær den nederste 1/3 fra og måden du kan sikre dig på at du har skrællet nok af på er, at mærke efter i bunden af dit asparges - da den ikke må flosse når du har skærer i den. Hvis den gør det, så skal der skrælles mere af den.
    Drys salt og sukker på dem og vakuumpak dem med en klat smør.
    Tilbered dem i 30 minutter ved 85 grader.
    De er nu klar til servering
     

    Ristede hasselnødder

    Brun smør ved middelhøj varme i en pande. Steg hasselnødderne ved lav varme i smørret i 5-10 minutter.
    Lad dem afkøle i et par minutter og hak dem med en minihakker eller hak dem groft med en kniv (vi hakkede dem lidt for groft som du kan se på billedet).
     

    Sauce Hollandaise

    Smelt smørret og lad det køle ned. Når det skal bruges så brug ikke det hvide bundfald.
    Nøglen til at lave en god Sauce Hollandaise er temperatur. Sørg for æggeblommerne er taget ud af køleskabet i god tid og at de forskellige råvarer generelt ikke har for store temperaturforskelle.
    Tænd en tykbundet gryde på lav varme (det nederste eller næst-nederste trin på dit komfur) og pisk æggeblommerne med hvidvin, eddike og citronsaft. Der skal piskes kraftigt og æggemassen skal tykne før du fortsætter. Det kan sagtens tage 1-3 minutter.
    Tilføj smør løbende under kraftig piskning, meget lidt ad gangen i starten og lidt mere ad gangen når saucen er tyknet mere.
    Når saucen har den konsistens du ønsker, smag den til med salt, hvid peber og evt. citronsaft.
    Server saucen straks.
     

    Servering

    Anret med asparges i bunden af tallerkenen med saucen dækkende over 1/3 af dem. Drys med de ristede hasselnødder og riv sommertrøffel hen over retten. Pynt med brødkarse og skovsyre.
    Server med et godt stykke brød til, f.eks. det her: langtidshævet brød med surdej.
    Hvide asparges