Hvide asparges med trøffel

Hvide asparges med trøffel

5 min
30 min
2  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Lækre, dejlige hvide asparges tilberedt sous vide. Denne forret er bestående af asparges, Sauce Hollandaise, ristet hasselnødder og frisk sommertrøffel henover.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre, dejlige hvide asparges tilberedt sous vide.

Denne forret er bestående af asparges, Sauce Hollandaise, ristet hasselnødder og frisk sommertrøffel henover.

Retten er perfekt i foråret og forsommeren.

Ingredienser
Hvide asparges sous vide
10 Asparges (Hvide)
5 g Smør
1⁄2 tsk Sukker
1⁄2 tsk Salt
Ristede hasselnødder
10 Hasselnødder
5 g Smør
Sauce Hollandaise
2 Æggeblommer
1⁄2 tsk Eddike (Hvidvins- eller æbleeddike)
1 spsk Hvidvin
1⁄2 tsk Citronsaft
  Krydderier (Salt og hvid peber)
180 g Smør
Servering
1⁄2 Trøffel (Sommertrøffel)
Vejledning

Hvide asparges sous vide

Vi brugte økologiske, hvide asparges fra Samsø og synes at de fortjener den bedste tilberedningsmetode, der i vores verden er sous vide.

Bundet var fyldt med asparges i forskellige størrelser, så vi valgte de 10 tykkeste til denne opskrift.

Skræl dine hvide asparges, men lad hovedet forblive intakt. Skær den nederste 1/3 fra og måden du kan sikre dig på at du har skrællet nok af på er, at mærke efter i bunden af dit asparges - da den ikke må flosse når du har skærer i den. Hvis den gør det, så skal der skrælles mere af den.

Drys salt og sukker på dem og vakuumpak dem med en klat smør.

Tilbered dem i 30 minutter ved 85 grader.

De er nu klar til servering

 

Ristede hasselnødder

Brun smør ved middelhøj varme i en pande. Steg hasselnødderne ved lav varme i smørret i 5-10 minutter.

Lad dem afkøle i et par minutter og hak dem med en minihakker eller hak dem groft med en kniv (vi hakkede dem lidt for groft som du kan se på billedet).

 

Sauce Hollandaise

Smelt smørret og lad det køle ned. Når det skal bruges så brug ikke det hvide bundfald.

Nøglen til at lave en god Sauce Hollandaise er temperatur. Sørg for æggeblommerne er taget ud af køleskabet i god tid og at de forskellige råvarer generelt ikke har for store temperaturforskelle.

Tænd en tykbundet gryde på lav varme (det nederste eller næst-nederste trin på dit komfur) og pisk æggeblommerne med hvidvin, eddike og citronsaft. Der skal piskes kraftigt og æggemassen skal tykne før du fortsætter. Det kan sagtens tage 1-3 minutter.

Tilføj smør løbende under kraftig piskning, meget lidt ad gangen i starten og lidt mere ad gangen når saucen er tyknet mere.

Når saucen har den konsistens du ønsker, smag den til med salt, hvid peber og evt. citronsaft.

Server saucen straks.

 

Servering

Anret med asparges i bunden af tallerkenen med saucen dækkende over 1/3 af dem. Drys med de ristede hasselnødder og riv sommertrøffel hen over retten. Pynt med brødkarse og skovsyre.

Server med et godt stykke brød til, f.eks. det her: langtidshævet brød med surdej.

Hvide asparges

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier