Hvid chokoladecreme

Hvid chokoladecreme

20 min
4 t
4  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Savner du et sikkert og lækkert valg af creme🍫 til dit næste bageprojekt. 

Så er denne opskrift måske lige noget for dig.

Denne opskrift er min grundopskrift, som jeg ofte leger videre med.

Denne opskrift kan klare de fleste twist og kun få gang er den fejlet mig.

Smag den til med citron, mynte, salt karamel eller noget helt anden.

Skift den hvide chokolade ud med en mørk- eller en jordbærchokolade og lad chokoladen forkæle dig.

Om opskriften
Beskrivelse

Savner du et sikkert og lækkert valg af creme til dit næste bageprojekt. 

Så er denne opskrift måske lige noget for dig.

Denne opskrift er min grundopskrift, som jeg ofte leger videre med.

Denne opskrift kan klare de fleste twist og kun få gang er den fejlet mig.

Smag den til med citron, mynte, salt karamel eller noget helt anden.

Skift den hvide chokolade ud med en mørk- eller en jordbærchokolade og lad chokoladen forkæle dig.

Ingredienser
2 Husblas
2 dl Piskefløde
30 g Glukosesirup
300 g Hvid chokolade
60 g Smør
1 knsp Flagesalt (gerne maldon salt)
Vejledning

Læg 2 blad husblas i en skål med kold vand, i cirka 15 minutter.

Kom fløde og glukosesirup op i en gryde og varm fløden op til lige under kogepunktet. Hold øje med fløden så den ikke brænder på.

Hak den hvide chokolade i mindre stykker, og kom det op i en skål, der kan tåle varme.

Når fløden er lige ved at koge, vrides husblassen for vand og kommes op til den varme fløde. Tag straks fløden er varme og rør husblassen ud i fløden.

Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i massen til den er homogen. 

Skær smørret i mindre stykker og rør smøren ud i chokolademassen.

Kom den blanke og glatte chokolade samme op glas og sæt på køl i minimum 4 timer, inden servering.

Server f.eks. med karamelisteret hvid chokolade og friske bær eller i en mørdejsbund med f.eks. mirror glaze, som du kan se på billedet.

Noter

Støb chokoladecremen i en silikoneform og lad den stå natten over i fryseren.

Overhæld den iskolde creme med en lækker glaze oven på en sprød bund.

Perfekt til en frisk og lækker nytårs dessert, som kan laves i forvejen.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier