Hvid chokolade panna cotta

Hvid chokolade panna cotta

4 t, 10 min
30 min
6  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Panna cotta med hvid chokolade smager skønt, og fedmen i chokoladen opvejes her af en frisk og lækker coulis af hindbær. 🍫✅

Lav gerne desserten klar dagen i forvejen. Den kan fint vente en dag på køl, og du sparer tid i køkkenet, hvis du f.eks. skal servere desserten for gæster.

Om opskriften
Beskrivelse

Panna cotta med hvid chokolade smager skønt, og fedmen i chokoladen opvejes her af en frisk og lækker coulis af hindbær.

Lav gerne desserten klar dagen i forvejen. Den kan fint vente en dag på køl, og du sparer tid i køkkenet, hvis du f.eks. skal servere desserten for gæster.

Ingredienser
120 g Hvid chokolade
5 dl Piskefløde
20 g Sukker
2 1⁄2 Husblas (i ark/blade)
300 fed Hindbær (friske eller frosne)
50 g Flormelis
Vejledning

Panna cotta:

Læg husblasbladene i blød i koldt vand i cirka 30 minutter. Så bliver de helt bløde og langt nemmere at arbejde med.

Hak den hvide chokolade meget fint.

Kom fløde og sukker i en tykbundet gryde og bring det i kog.

Tag gryden af varmen.

Kom den hvide chokolade ned i flødeblandingen og rør godt rundt med et håndpiskeris, til chokoladen er smeltet.

Tag husblassen op af vandet og knug den fri for væde.

Kom husblassen ned i den varme fløde/chokoladeblanding og rør atter i blandingen, til husblassen er helt smeltet. 

Passer massen gennem en sigte for at sikre dig, at den færdige dessert er helt uden klumper af husblas.

Fordel blandingen i 6 små kopper eller glas og sæt dem i køleskabet i minimum 4 timer.

 

Hindbærcoulis:

Optø hindbærrene, hvis du bruger frosne bær.

Blend bærrene med flormelis, til massen er helt jævn og glat.

Passer hindbærcoulisen gennem en fintmasket sigte, så kernerne sorteres fra.

Kom coulisen i en skål og sæt den på køl, til den skal serveres. 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier