Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat

Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat

45 min
5 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Nem hverdagsret der kan laves på under 30 minutter.✅ Hos os handler det om at mindske madspild og lave store portioner, når vi er i gang så vi ofte har nemme og hurtige hverdagsretter.
Om opskriften
Beskrivelse

Nem hverdagsret der kan laves på under 30 minutter.

Hos os handler det om at mindske madspild og lave store portioner, når vi er i gang, så vi ofte har nemme og hurtige hverdagsretter. 

Til denne opskrift bruger vi sous vide-tilberedt andelår (confit de canard). Vi vakuumpakker typisk vores andelår i pakker med 2 stk. i hver og tilbereder minimum 10 stk. på én gang - typisk i en weekend. De fryses ned alle sammen og kræver kun at blive genopvarmet og få lidt stegeskorpe, før de er klar til servering.

Typisk tager vi dem op af fryseren en hverdagsmorgen og placerer dem i køleskabet. Når vi så kommer hjem fra arbejde, placeres de i en skål/gryde/håndvask med varmt vand.

Her får de lov til at ligge i cirka 30-45 minutter, hvorefter de brunes af og er klar til servering. 

Ingredienser
4 Andelår (confiterede - se opskriften i noten)
  Andefedt (eller smør og olie, til stegning)
2 spsk Olie (smagsneutral)
2 dl Couscous
4 dl Hønsefond
2 Rød peberfrugt
50 g Feta (smuldret)
1 bdt Bredbladet persille (hakket)
Vejledning

Andelår:

Tø andelårene op og tag dem ud af posen.

Tør dem godt af i køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Steg andelårene i andefedt eller smør og olie på en varm pande, til de har fået en god stegeskorpe og sprødt skind.

 

Couscous:

Couscousen skylles i en sigte og kommes i en skål.

Tilsæt olie og kogende kyllingefond og rør rundt.

Lad blandingen trække i cirka 10 minutter. Jeg gjorde det, at jeg hvert andet minut trak en gaffel igennem blandingen, for at forhindre couscousen i at klistre sammen.

Imens couscousen trækker, kan du tilberede peberfrugten.

Sæt couscousen på køl.

 

Fyld:

Læg peberfrugten på en pande og brænd den med en gasbrænder, så skindet bliver helt sort.

Dette kunne også gøres ved hjælp af panden, det tager bare for lang tid, når man er så utålmodig som jeg er.

Skindet fjernes, og peberfrugten skæres i små tern.

Efter cirka 10 minutter i køleskabet blandes couscous og peberfrugt sammen med hakket persille og smuldret feta.

Server de sprøde andelår med couscoussalaten.

Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat

Hurtig hverdagsret med andelår og couscous salat

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier