
Opskrift på hummerbisque, din næste forret?
Nytår stod for døren og jeg trak det strå der hed forret.
Jeg vidste hurtigt at der skulle kammuslinger til.
Jeg ville gerne prøve noget andet tilbehør, det blev et forsøg med hummerbisque. Den delikate hummersuppe smager fantastisk, og er ret let at lave.
Det fortrød vi ikke, og alle ved bordet store som små var straks overbevist om, at en ny favoritret var fundet.

Hummerbisque, din næste forret?
Ingredients
- 2 kilogram Jomfruhummerhaler jeg købte frosne, de var lækre
- 4 spsk. Olie gerne neutral
- 1 stk. Porre
- 2 stk. Gulerødder
- 1 stk. Knoldselleri
- 1 stk. Løg
- 6 kviste Frisk timian
- 2 kviste frisk rosmarin
- 70 gram Tomatpure
- 2 fed Hvidløg
- 1 flaske Hvidvin
- 5 deciliter Fløde
- 50 gram Smør
- Salt tilsmagning
- Peber tilsmagning
- Citronsaft tilsmagning
- Hvidvinseddike tilsmagning
- 2 deciliter Cognac til flambering
- 1 stk. Rødvin Til Kokken 🙂
Instructions
- Forberedelserne til denne ret kræver lidt tid. Den primære årsag til dette, er naturligvis jomfruhummerhalerne. Disse pilles således at skal og kød holdes hver for sig. Husk at få trukket tarmen med ud. Når retten er en nedkogt Bisque skulle smagen fra tarmen ikke være slem, men for en sikkerhedes skyld, kan man lige så godt tage den med ud. Tarmen vil ofte sidde tilbage på selve halen, frigør denne og tag den med sammen med skallerne. Se evt. hvordan i videoen i forbindelse med denne opskrift. Hak alle grøntsager groft, løg og hvidløg får samme tur. Timian og Rosmarin skylles grundigt under den kolde hane.
- Med alle forberedelser på plads, er det tid til at komme i gang. Skallerne svitses ved høj varme et par minutter i neutral olie, herefter tilføres tomatpure, timian og rosmarin, lad dette stege med et par minutter. Nu blivrr det sjovt, det er tid til en let flambering. Jeg fortrækker Cognac eller måske endda Pernod til fiskeretter, men andet kan også bruges. Hæld 1-2 dl alkohol ved retten antænd den straks, rør rundt til flammerne dør ud.
- Tilsæt dine grøntsager og en flaske hvidvin. Lad retten småsimre i 25-30 minutter - ikke mere da skallerne herefter kan afgive en bitter smag. Efter de 25-30 minutter tages gryden af varmen og stilles, med låg, til hvile i cirka 3 timer. Dette kan dog undlades, men bidrager til en mere dyb smag i din Bisque.
- Heretfter får suppen et hurtigt opkog, og sigtes gennem en fin si eller et klæde. Suppen hældes på en ny gryde, og koges op sammen med fløden. Kog herefter retten ned til en cremet konsistent, dette kan godt tage op mod 30 minutter. Smag til med salt, peber, citrinsaft og evt. lidt hvidvinseddike.
- Nu kan retten gemmes til servering. Når din Bisque skal serveres, koges den igen op, det kolde smør tilsættes, og suppen får en tur med stavblenderen. Dette giver en mere skummet Bisque.
- Jeg serverede min hummerbisque med kammuslinger, kødet fra hummerhalerne stegt i smør og frisk timian, jordskokkechips samt en grøn olie. Retten blev som sagt en stor succes, og skal bestemt gentages - snart. Se retten blive til som video herunder.