Hotdogbrød

Hotdogbrød

1 t, 25 min
10 min
18  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

✅Hjemmelavet pølsebrød er både hyggelige og smager fantastisk til hjemmelavet hotdog.

✅Opskriften er ret simpel og let at gå til - og kræver ikke mange ingredienser.

Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavet pølsebrød er både hyggelige og smager fantastisk til hjemmelavet hotdog.

Opskriften er ret simpel og let at gå til - og kræver ikke mange ingredienser.

Ingredienser
1 pk Gær (50 gram. Eller 1 pakke tørgær)
1 spsk Sukker
5 dl Vand (Lunt (cirka 37 grader). Kan erstattes af mælk.)
2 spsk Olie (Smagsneutral)
1 tsk Groft salt
700 g Hvedemel (Cirka. Kan sagtens være op til 100 gram mere.)
Vejledning

Jeg bruger altid en stor dejskål til at arbejde med dej i.

Start med at komme gær og sukker i skålen og rør det sammen.

Tilsæt vandet og rør godt rundt i det.

Tilsæt salt og olie og rør igen godt rundt.

Kom herefter halvdelen af melet i skålen og rør godt rundt.

Når du ikke kan røre rundt mere med en røreske/dejskraber - hæld så dejen ud på et meldrysset bord.

Brug hænderne og tilsæt mel indtil dejen har samlet sig og stadig er en smule våd.

Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 20 minutter med et viskestykke henover.

Herefter skal de formes aflange og placeres på en bagepapirsbeklædt bageplade.

De må gerne være placeret tæt på hinanden, så de vokser sammen.

Lad dem hæve med et viskestykke henover i 45 minutter.

Bag dem ved 250 grader varmluft i midten af ovnen i 10 minutter.

De skal lyde hult når man banker på bunden, så ved du at de er færdigbagte.

Hotdogbrød

Noter

Hvis du bruger tørgær i stedet for, så bland det sammen med halvdelen af melet inden du går i gang i stedet for.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier