x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hollandaise Sauce

PER ASMUSSEN | 7. maj 2018

Saucen er en fransk sovs der er lavet ved at emulgere smør og citronsaft/hvidvin med æggeblommer. 

Sauce Hollandaise er hovedsaucen hvoraf en masse andre udspringer. Det er blandt andet den verdensberømte Sauce Bearnaise samt de lidt mere ukendte Sauce Choron og Sauce Mousseline


Hollandaise Sauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 200 gram Smør
  • 3 stk. Æggeblommer
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Æbleeddike
  • 2 spsk. Hvidvin
  • Krydderier Salt, hvid peber og cayennepeber efter smag

Sådan gør du

  • Nøglen til at lykkedes med en vellykket Hollandaise Sauce er de rigtige temperaturer. Så sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur når du går i gang.
    Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af. 
    Saucen kan laves på 4 forskellige måder:

    - Sous Vide
    - Tykbundet gryde
    - Over et vandbad
    - I en røremaskine (der kan varme op).
     
    Denne version er lavet i en tykbundet gryde.
    Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af.
    Brug en ren gryde til at piske æggeblommerne, eddiken og citronsaften over lav varme.
    Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes smeltet smør, meget lidt af gangen mens der stadig piskes hårdt. 
    Bliv ved med at tilsætte smørret langsomt og når saucen er klar, tilsmag den med hvid peber, caynnepeber og salt.
    Saucen skal serveres straks.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.