Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

15 min
30 min
3  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Hokkaidosuppe er altid godt, og de fleste elsker den cremede suppe med den let sødlige smag. ✅

Suppen er hurtig og nem at lave, og med et lækkert og sprødt drys af bacon og græskarkerner, kombineret med en klat flødeskum, på toppen, udgør den snildt et komplet måltid.

Om opskriften
Beskrivelse

Hokkaidosuppe er altid godt, og de fleste elsker den cremede suppe med den let sødlige smag.

Suppen er hurtig og nem at lave, og med et lækkert og sprødt drys af bacon og græskarkerner, kombineret med en klat flødeskum, på toppen, udgør den snildt et komplet måltid.

Server med et godt brød, f,eks. vores landbrød, og du har et godt bud på familiens nye yndlingssuppe.

Ingredienser
1 Hokkaidogræskar
1 Løg
2 fed Hvidløg
1 l Grøntsagsfond (gerne vand + terning.)
1 pk Flødeost (f.eks. Philadelphia)
1⁄2 tsk Cayennepeber
  Krydderier (salt og peber)
  Olivenolie (til stegning)
Tilbehør
1 dl Piskefløde (eller cremefraiche, til at komme i suppen ved servering.)
100 g Bacon (valgfrit)
5 spsk Græskarkerner (valgfrit)
Vejledning

Græskarret skylles grundigt og befries for kerner samt det trævlede, inderste græskarkød. 

Skær herefter hokkaidoen ud i mellemstore stykker. Lad det blot beholde skrællen på, den bliver blød, når hokkaidoen koges og blendes.

Pil og hak løg og hvidløg groft.

Varm en gryde op med olivenolie.

Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Lad det stege med et øjeblik.

Tilsæt fond og lad suppen koge i cirka 20 minutter, til alt er godt mørt.

Blend suppen med en stavblender.  

Tilsæt flødeosten og giv suppen en tur mere med stavblenderen.

Smag til sidst suppen til med salt, peber og cayennepeber.

Steg bacon sprød på en pande og læg det herefter til afdrypning på fedtsugende papir.

Rist græskarkernerne i baconfedtet og hæld dem i en skål.

Server suppen med sprødstegt bacon, ristede græskarkerner og cremefraiche eller fløde pisket til skum på toppen.

Spis et godt brød, f.eks. landbrød, som tilbehør til suppen.

Noter

 

 

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier