Hokkaido græskarsuppe

Hokkaido græskarsuppe

10 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Der sker noget helt magisk med hokkaidogræskar, når det får lidt varme. ✅Smagen bliver så rund, sød og lækker, og når den koges til suppe, bliver den fantastisk cremet!
Om opskriften
Beskrivelse

Der sker noget helt magisk med hokkaidogræskar, når det får lidt varme. Smagen bliver så rund, sød og lækker, og når den koges til suppe, bliver den fantastisk cremet!

Herhjemme er vi virkelig glade for hokkaidosuppe, og ås er det nemt at variere den en smule fra gang til gang.

Man kan lave den udelukkende på græskar eller supplere med eksempelvis gulerødder og friske krydderurter for at give den endnu mere dybde...

Denne gang gjorde jeg sidstnævnte, hvilket jeg elsker, og så serverede jeg den med blandt andet ristede græskarkerner og en god klat creme fraiche på toppen.

Det er dog også rigtig lækkert at pynte med lidt friske stykker af æble eller ristet rugbrød! Der er sindssygt mange lækre toppingmuligheder :-)

Hokkaido græskarsuppe

 

Hokkaido græskarsuppe opskrift

Ingredienser
1 l Grøntsagsbouillon
1 Hokkaidogræskar
2 Gulerødder (store)
1 Løg (stort)
1 spsk Olie (smagsneutral)
1⁄4 l Piskefløde
2 Laurbærblad
  Frisk timian (1 bundt)
1⁄2 Citron (saften herfra)
  Salt og peber (til smag)
  Creme Fraiche (til servering)
Vejledning
  1. Skræl græskarret og fjern kernerne.
  2. Skær græskarret i små tern. Løget pilles og skæres i tern. Gulerødderne skrælles og skæres ligeledes i små tern.
  3. Græskar, løg og gulerødder sauteres i lidt olie et par minutter.
  4. Grønssagsbouillion tilsættes, ligesom fløden, laurbær og timian. Grønsagerne koges møre (laurbærblade og timian tages op) og suppen blendes.
  5. Suppen smages til med citron, salt og peber. Pynt eventuelt med panderistede græskarkerner drysset med lidt salt samt en klat cremefraiche og lidt frisk timian på toppen.
Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier