Hjertesalat, syrnet fløde og karamel sten

Hjertesalat, syrnet fløde og karamel sten

30 min
5 min
8  Snacks
Profile picture for user Madsvin.com
Madsvin.com
Amatør
Snacken består meget enkelt af hjertesalat, syrnet fløde og karamel sten (en særlig dehydreret hvidskimmel ost fra Arla Unika) - og sådan her laver du den:
Om opskriften
Beskrivelse

Læsere af min blog Madsvin.com vil vide, at jeg er en sucker for intens velsmag - noget der kommer til udtryk i bl.a. min flæskesteg med sprød svær, mit alternative take på en lasagne og min chili con carne med øl og chokolade.

Men bare fordi der er masser af smag, så behøves det ikke at være svært. Faktisk ELSKER jeg nemme retter, som smager godt.

Jeg har i dag en snack med til dig, som du kan lave på næsten ingen tid, som ser flot ud og som vil imponere dine gæster. Det er en snack jeg har serveret for ligesindede mad- og vinnørder, og det er en snack som jeg jævnligt hiver frem fra mit arsenal, når der skal laves en flerretters menu.

Snacken består meget enkelt af hjertesalat, syrnet fløde og karamel sten (en særlig dehydreret hvidskimmel ost fra Arla Unika) - og sådan her laver du den:

Ingredienser
2 Hjertesalathovedet
1 dl Piskefløde
1 tsk Citronsaft ((frisk))
  Salt
  Karamel Sten ((ost fra Arla Unika) - kan erstattes af en anden fast ost med karamelnoter)
Vejledning

Syrnet fløde

Til at starte med hælder du piskefløde op i en skål, og så tilsætter du en teskefuld citronsaft. Rør det hele rundt, og lad det stå ved stuetemperatur. Citronen får fløden til at syrne (og dermed tykne) - efter 30 minutter (nogle gange længere tid, alt efter temperatur og friskhed på fløden) vil din fløde være tyknet. Rør den godt rundt og smag den til med salt - sæt på køl.

 

Hjertesalat

Pluk de yderste, flotteste og mest grønne blade af hjertesalaten - jeg synes det er vigtigt, at bladene er dekorative. Læg dem i en beholder med isvand mens din fløde syrner - dette gør, at du får en ekstraordinært sprød salat. Inden anretning putter du hjertesalatbladene på et viskestykke og dupper dem forsigtigt tørre (de skal beholde deres struktur)

 

Anretning

Læg dine hjertesalatblade på et fad, hæld lidt syrnet fløde på (det kan gøres enten i midten eller lidt udover det hele) og slut af med at rive lidt karamel sten udover bladene.

Servér med det samme

Noter

Andre salatblade og oste kan snildt bruges. Brug hvad der er i sæson. Du kan eventuelt også tilsmage din syrnede fløde med lidt krydderier, hvis du har lyst.

Om forfatteren
Profile picture for user Madsvin.com
Madsvin.com
Amatør
Bio
Jeg hedder Mads, og til daglig driver jeg mit eget webbureau. Ved siden af dette har jeg madbloggen Madsvin.com - et sted hvor min kærlighed til mad kommer til udtryk.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier