Hjertesalat med ærter og persille

Hjertesalat med ærter og persille

5 min
0 min
2  personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Supersprød og lynhurtig salat. ✅Perfekt tilbehør til aftensmaden. ✅Tilføj f.eks. kylling eller fisk for en lækker, mættende frokost!
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre, sprøde og spændende salater er jo som bekendt min kæphest! Og jeg eksperimenterer hele tiden med nye varianter.

Her blev det til en virkelig dejlig og supersimpel udgave med hjertesalat med ærter, persille og en lækker hjemmerørt creme fraiche-dressing.

Hjertesalat med ærter og persille

Det fantastiske ved salater er, at de slet ikke behøver være så komplicerede for at være skønne. De skal blot være friske og sprøde, og så skal de gerne have både lidt surt, salt og sødt i sig for at få en god dybde.

Hjertesalat har jo en dejlig mild, delikat salatsmag, så de søde ærter, den aromatiske persille og den letsyrlige creme fraiche dressing spiller rigtig godt sammen her.

Hvad angår sprødhed, er hjertesalat i øvrigt supergod til salater med dressing, da hjertesalat ikke smatter helt sammen, som man kan opleve det med eksempelvis icebergsalat.

Jeg vil sige, at denne salat gør sig bedst som et tilbehør fremfor at være et decideret måltid for sig selv. Hvis du tilføjer lidt kylling, kan den dog sagtens gøre det som en god, mættende frokost også!

Ingredienser
Salat
2 Hjertesalat
2 dl Ærter (friske, fra bælge)
  Persille (en håndfuld)
Dressing
1 1⁄2 dl Creme Fraiche (9%)
2 spsk Citronsaft
1 tsk Paprika
1 knsp Cayennepeber
  Salt (til smag)
  Peber (fra kværn - til smag)
Vejledning
  1. Skyl først alle grøntsagerne.
  2. Pil alle bladene af hjertesalaten.
  3. Find en mindre skål.
  4. Kom alle ingredienser til dressingen i skålen.
  5. Rør dressingen godt sammen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Find en større skål, et fad eller en stor dyb tallerken.
  8. Læg først halvdelen af hjertesalaten i lag.
  9. Læg halvdelen af ærterne ovenpå hjertesalaten.
  10. Kom halvdelen af dressingen ovenpå.
  11. Gentag ved at lægge den sidste halvdel af hjertesalaten ovenpå dressingen, efterfulgt af de sidste ærter.
  12. Afslut med den resterende dressing og afpynt med persille. Go' appetit!

Hjertesalat med ærter og persille

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier