Hjerter i flødesovs med rodfrugter

Hjerter i flødesovs med rodfrugter

3 t, 20 min
1 t, 15 min
6  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
✅Prøv denne dejlige, danske klassiker: Hjerter i flødesovs. ✅Her lavet med kalvehjerter, der simrer sammen med en citronporter og serveres med lækre rodfrugter.
Om opskriften
Beskrivelse

Den dejlige klassiske, danske ret: Hjerter i flødesovs. Denne opskrift er lavet af kalvehjerter der simrer sammen med en porter og serveres med rodfrugter.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

"Hjerte er ikke længere hverdagsmad, det er en skam, fordi det smager fantastisk, og man får brugt så meget kød fra koen som muligt. I denne opskrift har vi ladet os inspirere af en citron-porterdrik."

Ingredienser
Braiseret hjerte
1 kg Kalvehjerte
1 Gulerod
1 bdt Persille
50 g Smør
2 Løg (Hakkede)
5 fed Hvidløg (Finthakkede)
1 Øl (Porter)
1 l Vand
5 Laurbærblad
  Timian (2 kviste)
1 tsk Peberkorn (Sorte)
  Salt
Rodfrugter
500 g Pastinak
500 g Persillerod
25 g Smør
2 1⁄2 dl Piskefløde
2 1⁄2 dl Vand
2 fed Hvidløg (Finthakket)
  Citron (Saft og revet skal fra 1 citron, økologisk)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Start med at udvande kalvehjertet i rigeligt koldt vand i et par timer.

Befri hjertet for sener, hinder og eventuelt størknet blod.

Skær det derefter i strimler, og læg strimlerne i rent vand i yderligere 1 time.

Lad kødet dryppe af i en sigte, og dup det med køkkenrulle før stegning.

Skræl gulerod, og skær den i mindre stykker.

Skyl persillen, pluk bladene af, og gem dem til tilbehøret.

Gem stilkene til senere.

Smelt smør i en gryde, brun kødet af lidt ad gangen.

Tilsæt gulerod, løg, hvidløg og salt.

Hæld øl og vand ved, og lad det koge op.

Tilsæt derefter laurbærblade, timian, peberkorn og persillestilke.

Skru ned for varmen, og lad det hele simre under låg i 1 time.

Mens hjertet simrer, skræl pastinakker og persillerødder, og skær dem i stave på 5-7 cm.

Smør et ovnfast fad med smør, og læg dem i fadet.

Kog piskefløde, vand, hvidløg, citronsaft og -skal op.

Lad det koge, til det er tyknet lidt.

Smag til med salt og peber. Hæld flødeblandingen over rødderne, og sæt fadet i ovnen ved 175°C i 15 minutter.

Når det er færdigt, vend det sammen med hjerterne i gryden, og server med persille drysset henover.

Noter


Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier