Hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis
Sidst ændret:
Mandag den 3. maj, 2021 - 09:37
Beskrivelse

Her i huset er vaniljeis et must, om det så er til at afkøle os i sommervarmen eller til en lækker dessert.

VI har derfor kastet os ud i en hjemmelavet vaniljeis. 

Denne opskrift er en grundopskrift, og det er derfor nemt at tilsætte bær, chokolade eller hvad man har lyst til og har på lager. Kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at komme i gang.  

Jeg har lavet min is her på en Silvercrest Monsieur Cuisine, der er en røremaskine med varmelegene ligesom en Thermomixer. Du kan sagtens lave isen uden, jeg har beskrevet begge metoder her i opskriften.

God is-leg!

Sværhedsgrad
Udbytte
1 liter
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
36 minutter
Ingredienser
20 g Vaniljesukker (eller en hel vaniljestang)
100 g Sukker
Vejledning

Kom fløde, sukker, vaniljesukker og æggeblommer op i monsieur cuisines' røreskål med omrøringsindsatsen i og rør det hele godt sammen på hastighed 3 i 10 sekunder uden varme (uden røremaskinen kan du blot piske det hele godt sammen i en skål med et piskeris). Det skal skumme før du fortsætter, så du får en æggesnaps.

Nu skal ismassen varmes op til 80 grader i 20 minutter ved hastighed 2 (uden røremaskinen skal du blot komme isen i en gryde og varme den forsigtigt op mens du bruger en dejskraber til at røre i den jævnligt). Når ismassen har kørt i 20 minutter, hældes den gennem en sigte og over i en hældekande eller en skål med hældetud. Sæt nu ismassen i køleskabet i 20-30 minutter inden isen skal køres færdig på ismaskinen (det tager cirka en time). Når isen er fast, kommes den op i en bøtte og sættes i fryseren, til den skal serveres. 

Tag isen op af fryseren cirka 30 minutter inden den skal serveres, og sæt den i køleskabet. Så er isen blød og lækker, når den skal spises.

Har du ikke en ismaskine, så kom ismassen op i en passende bøtte efter de 20-30 minutter i køleskabet og sæt ismassen i fryseren. Lad isen stå i fryseren i 4-6 timer, inden isen er klar. Det er en god ide at røre i den hver 20. minut de første 2 timer.

Ligesom med is lavet i ismaskinen, tages isen ud af fryseren cirka 30 minutter inden den skal serveres, og sættes i køleskabet.

Hjemmelavet is

Noter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier